Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezek közül melyik elfogadható...

Ezek közül melyik elfogadható tízéves fiúk közösségében?

Figyelt kérdés

1. Obszcén (szexuális együttléthez köthető)szavak gyakori használata.

2. Egymás hátán ugrálva nyögdécselés (szintén szexuális együttlétet imitálva).

2. Nadrág letolása a többiek előtt, így mutogatva a feneküket és a nemi szervüket. (Gyere, bébi, bukjál rá! felszólítással. Olyannak is, aki nincs benne a viccben).

4. Ujjukat másik fiú végbélnyílásához "tenni" (olyannak is, aki nem akarja, tehát nincs benne a mókában).

5. Négyéves kislányt arra kérni, hogy tolja le a bugyiját és mutogassa magát nekik.

6. Szintén négyéves kislánynak obszcén szavakkal elmagyarázni a szexuális együttlét lényegét (mit, kinek hová kell tennie és mi célból).

Próbáltam finoman fogalmazni, de nem lehetett ennél jobban, ezért elnézést kérek. Úgy tájékoztattak, hogy ezek mind a normális szexuális fejlődés részei az ilyen idős fiúknál.

Szóval a kérdésem: Ezek közül melyik megy el, melyik nem. Hol van a határ?

Köszönöm a segítséget.

2012. nov. 9. 16:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Ne haragudj, de szerintem egyik sem elfogadott ezek közül. Még nagyobbak körében sem nem hogy 10 éveseknél. Az egy dolog, hogy felhozzák témaként a szexualitást, de ilyen dolgokkal nem kell illusztrálni is. Magán vélemény....
2012. nov. 9. 16:50
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

1. Obszcén (szexuális együttléthez köthető)szavak gyakori használata.

Sajnos, ez mondhatni normalis manapsag. Mar a bolcsisek is jol ismerik es hasznaljak a b betus szot...

2. Egymás hátán ugrálva nyögdécselés (szintén szexuális együttlétet imitálva).

A birkozas mindig is megvolt a gyerekek jatekaban, ez relative normalis.

2. Nadrág letolása a többiek előtt, így mutogatva a feneküket és a nemi szervüket. (Gyere, bébi, bukjál rá! felszólítással. Olyannak is, aki nincs benne a viccben).

A nagyobbaktol sajnos eltanuljak az ilyesmit, mondjuk en meg olyannal nem talalkoztam, hogy a nemiszervet lemeztelenitette volna...

4. Ujjukat másik fiú végbélnyílásához "tenni" (olyannak is, aki nem akarja, tehát nincs benne a mókában).

Ez egyaltalan nem elfogadhato.

5. Négyéves kislányt arra kérni, hogy tolja le a bugyiját és mutogassa magát nekik.

Orvososdit a 4-5 eves korosztaly szokott jatszani, idosebbeknek mar nem kellene.

6. Szintén négyéves kislánynak obszcén szavakkal elmagyarázni a szexuális együttlét lényegét (mit, kinek hová kell tennie és mi célból).

Ez is "normalisnak" szamit, sajnos...

2012. nov. 9. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A négyéves kislány bevonása tilos, a többi se OK hiszen valahogy láttad. Le kell állítani azzal, hogy a jelenlétedben ez tilos. Ezt egy felnőtt nő bármilyen korú fiúgyerektől kikérheti magának.
2012. nov. 9. 16:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tízéves fiam csinálná egyiket sem fogadnám el. Az első és utolsó esetben nem esnék kétségbe, de elbeszélgetnék vele, komolyan. Az ötös esetben odatolnám a kislány apja elé.
2012. nov. 9. 16:58
 5/12 A kérdező kommentje:

Ezek a fiam osztálytársai. Én azt mondom, ha a saját fiamról lenne szó, akkor számomra sem elfogadható tőle ezek közül egyik sem. Ha más gyereke... nos, akkor talán az első kettő még belefér az "Azt sem tudják, mit csinálnak!" kategóriába - ettől lehetnek később normális felnőttek. De a többi...

Köszönöm a válaszokat, azt hittem már, hogy az én értékrendemmel van a baj.

2012. nov. 9. 17:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekekkel való tapasztalataim alapján én is úgy gondolom, hogy az első kettő még "belefér" kategória, nyilván nem örülnék neki, és rájuk szólnék, ha a jelenlétemben csinálnák, megpróbálnám elmagyarázni, hogy miért nem jó, de ezt nagyon sok gyereknél láttam/hallottam már, szóval "normálisnak" mondható.

A többi viszont már korántsem fér bele!

2012. nov. 9. 17:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az obszcén szavak használata sem normális, de az az egy dolog, amit még valamennyire lehet tolerálni!
2012. nov. 10. 09:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az én fiam is 10 éves, emellett tanítónő vagyok, 6-10 éveseket tanítok. Mondhatom azt tapasztalataim alapján, hogy ez amit leírtál, nem jellemző azért a kisiskolások körében. Általában a 10 éves fiúk még kerülik a lányokat, csúfolják, piszkálják őket, ez életkori sajátosság, és még nem érdekli őket a szex. Az, hogy ez a társaság ilyen obszcén módon szórakozik ebben a témában, azt jelenti, hogy valamiért túl korán találkoztak ezzel a témával úgy, hogy ezt még nem tudják feldolgozni. szerintem baj van, és ez még rosszabb is lehet, mert ezek a gyerekek sérülnek lelkileg. Én a te helyedben biztosan jelezném az osztályfőnöknek, mivel ez a közösség iskolában van együtt, és tesz ilyeneket, őrá is tartozik, és neki is kell segítenie. Persze, ez az én véleményem, mert ha az én osztályomban ilyenről szereznék tudomást, biztos lépnék az ügyben. A fiamat is félteném.
2012. nov. 10. 10:53
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat.

Először a gyerekekkel beszéltünk finoman (lakótelepen szomszédok vagyunk, gyakran ügyeltem rájuk, amíg játszottak), aztán mivel nem történt változás valamint az én gyerekeim lettek elszenvedő alanyok, ezért vettem a bátorságot, és szóltam a szülőknek. Ők bepanaszoltak az iskolában az igazgatónál, mivel azt állítottam, hogy az iskolában is csinálják a szünetekben. (Egyébként a szülőket nem érhette meglepetésként az állításom, mivel már mindkét gyerek kapott ezért egy-egy osztályfőnökit korábban. Mármint azért, mert rendszeresen fogdosták a társaikat.) Az igazgató behívatott és barátságosan elcsevegtünk arról, hogy igen, tudnak róla, de én is megérthetem, hogy ez a normális fejlődésükhöz tartozik. Én nem kommentáltam, de szerintem van ezek között, ami tényleg csak ízléstelen, de majd kinövik, és van, ami már káros. Nem csak az én gyerekeimnek.

Most engem tök hülyének néznek, ugye? :)

2012. nov. 10. 11:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát...érdekes a kérdés. Részemről egyik sem elfogadható, talán még az elsőre azt mondom, oké, hallják itt-ott, és nagyon vagánynak érzik magukat, ha ők is csúnya szavakat használnak, de nem örülnék, ha fiam szájából ennyi idősen ilyen kifejezéseket hallanék. Ennek sem örülnék, tolerálni nem tudnám, de az összes többi nálam kicsapja a biztosítékot. Teljességgel elfogadhatatlan számomra, normálisnak meg nem mondanám.
2012. nov. 10. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!