Apuka nem fogadja el a diagnózist - járt már így valaki?
Egy párt ismerek ahol az apuka nem tudta elfogadni a fogyatékos gyerekét, pedig idegennek is elég szembetűnő volt.
Szerintem adj egy kis időt még neki. Vegyél neki erről szóló könyveket, hogy ettől még nem lesz rossz apa ha beismeri, mert ő is tudja csak kimondani nem tudja.
Nézd, nálunk a pedagógus apuka, aki fél életében SNI-s gyerekeket tanított, nem fogadta el, hogy a saját gyereke SNI-s. Sok időbe telt, mire belátta...
Én nem foglalkoztam a véleményével, mert tudtam, hogy a gyerek érdeke, hogy kapja meg a megfelelő fejlesztést.
A ti esetetek még jónak mondható, a legrosszabb, amikor MINDKÉT szülő homokba dugja a fejét és kijelentik, hogy nincs a gyerekkel semmi gond... sok ilyen van.
igen régen férjem volt ilyen de az évek multával megnyugodott mert a gyerekeink etöl még 2 hihetetlenül eszes gyerekek.
amugy mi a baja gyereketeknek mert az sni egy fogalom de etöl még lehet beszédfogyatés vagy autista is.
Legalább annyit vigyél keresztül, hogy a speciális módszereket, rajzos napirend, környezet megszervezése, stb.
Akkor végül is nem gond, ha az elnevezést elutasítja.
Szerintem nagyon tág fogalom az, hogy a gyerkőc SNI-s. Engem is ide soroltak be a Nevelési Tanácsadóban, mert tanulási, és beilleszkedési zavaraim vannak (legfőképpen tanulási).
Mellesleg az én apám sem nézte jó szemmel, de muszáj volt beletörődnie.
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!