Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek egy rendszeresen...

Mit tennétek egy rendszeresen őrjöngve hisztiző 2 évessel?

Figyelt kérdés
Nem volt elrontva meg elkényeztetve, de újabban elviselhetetlen, amit művel. Tudom, hogy ilyet még gondolatban sem szabadna, de már annyira kiborít, hogy legszívesebben alaposan elfenekelném. Ha rajta múlik, képes fél órát is magán kívül ordítani (egyszer kipróbáltam, én nem bírtam tovább). Arcmosás és egyéb praktika nem segít. Annyira el vagyok keseredve, hogy már alig vàrom, hogy oviba menjen, miközben tudom, hogy ez nem normális, csak már felemésztette az utolsó csepp türelmemet. Sírni tudnék, ha belegondolok, hogy ez még lehet rosszabb is, ahogy nő. Apukám egyszer már azt is mondta, hogy orvoshoz kéne vinnem, vmi 'dilibogyóért'... ettől sem lettem boldogabb :( szerintetek meddig "mehet el" egy kisgyerek és mikor kell segítséget kérni? köszönöm előre is.

2012. aug. 22. 13:52
1 2
 11/16 Babócáért válasza:
Én ugyan ebben a cipőben járok és nem találtam még megfelelő megoldást mert azt vettem észre hogy szinte majndem mindegyik hisztit más és más megoldással kéne kezelni. A szoros ölelés van hogy működik de ha ideges leszek meg sem próbálom, és nem hinném hogy minden esetben tud nevetni a szülő (a hátamögött sem). Vannak hisztik melyek nem egy-két percesek és nyilván a hosszadalmasabb hisztije után én sem tudok nevetni. Sajnos ugyan ebben a helyzetben vagyok segítséget ajánlani nem tudok DE átérzem a helyzeted és kitartást kívánok, valamint esténkénti relaxálást. :)
2012. aug. 23. 15:04
 12/16 anonim válasza:

A büntiszéket vagy büntetés sarkot próbáltad már??

Lényege:

1)Mikor hisztizik akkor finoman,nagy önuralommal megfogod a kicsit és elviszed egy adott helyre.(Mindig ugyan az a hely legyen)

2)Elmondod neki,hogy miért van ott és elmondod neki,hogy mennyit fog ott tölteni.

3)Ha elmegy akkor visszaviszed -nem erőszakosan- és ne szólj hozzá a büntetés ideje alatt.

4)Ha letelt az bünti -mondjuk 3 perc-,akkor megmondod neki,hogy megbántott téged és kérjen bocsánatot.

5) Ölelés és puszi!!!

+1)Az elején nehéz lesz,de hatásos :)

Sok sikert és Kitartást.

U.i.: Nagyon fontos,hogy ne lássa,hogy neked ez mennyire dühítő és nehéz!

2012. aug. 26. 20:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Egyetertek a 10-es valaszaval...jol leirta....a gyogyszer nem megoldas...2 eves...megprobalja a maga igazat elerni...legy turelmes...es higgadt...ha ellok...egyszer ...probald meg masodszor is...fogd at picit erossebben...lehet sikerul ott tartani...megnyugtatni...megbeszelni...hogy ez nem jo amit csinal...megfajdulhat a feje...kitartas.....bizony ...ezt neked kell megoldani...ne add... fel...nem tart ...orokkkkeee
2012. aug. 30. 16:32
 14/16 anonim ***** válasza:
a 12-es...valasza ...nagyon jo egyetertek vele ...koszonom...
2012. aug. 30. 16:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat!

Szelídül a kis fúriám :) Kaptam pár napra egy unokahugit, aki picit tehermentesített, így jobban tudtam figyelni magamra, és hogy hogy reagáljak a kicsi kirohanásaira. Jo szuperdadust néztem sokat én is, mindig is tetszett, ahogy csinálja, viszont sokat kell még tanulni nekem is, ezt is beláttam. Azt hiszem jó úton haladunk már. Minden jót Nektek! (Kivéve a kedves 8-ast...)

2012. aug. 31. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:

2 évesen jellentkezik a dackorszak ezért örtjöng a kicsi.

Fontos hogy tud ilyenkor nem te hibázáol ez az életkor sajátosága.

A baj akkor van ha meg se probálod kontroláni ilyenkor.

A legtöbbször hagyni kell hisztizni nem veszekedni versenyezni vele csak elsétálni a hiszit mellet

ha magában, benned, tárgyakban kár csinál megbüntetni

Megfogo és határozotan lerakod pár percre 1 nyugis helyre ahol kihisztizi msgát.

Lényeg te ne légy a közelben nerajtad élje ki dühét megtanulja hogy a rosszaságért nem jár figyelem.

2012. szept. 4. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!