Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan szoktassam le 3,5 éves...

Hogyan szoktassam le 3,5 éves kisunokámat arról, hogy a nemiszervét fogdossa?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy azért fogdossa a fütyijét, mert jól esik neki, vagy esetleg stresszel és ezzel vezeti le a feszültségét. (pl. a bölcsiben ballagási műsor alatt el nem engedte volna)
2009. júl. 18. 06:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A foglalkozással nincs gond, hisz ő az egyedüli kisgyerek a családban (sajnos) úgyhogy mindíg van valakinek ideje egy kis játékra.
2009. júl. 30. 21:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Vannak szorongós típusú emberek. Ha a szülők valamelyike hajlamos szorongásra akkor a gyermek örökölheti azt. Biztos forrásból tudom ezt. Ezek a gyerekek hajlamosabbak belekapaszkodni a fütyijükbe. Nem kell különösebb ok sem olyan élethelyzet ami másnak normális és megszokott is okozhat ezeknél a gyermekeknél szorongást. Mint egy ovis fellépés. Nem túl gyakori a dolog, de normális. S ha a szülő (hangsúlyozom, hogy a SZÜLŐ) aggódik, lehet kérni pszichológusi segítséget aki segít felkészíteni a gyermeket ezekre a helyzetekre, hogy egy kicsit több önbizalma legyen. Egyedüli körbeugrált gyermekként a közösség stresszelheti.
2009. aug. 1. 07:55
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
nagyon érdekes kérdés, én is úgy gondolom hogy semmiképp nem kéne próbálkozni a leszoktatással, mert minek? azért, mert a felnőttet zavarba hozza a gyerek őszinte viselkedése, neki kelljen "bűnhődnie"? amúgy, amikor én voltam kicsi (most 19/L) az anyám nem szidott össze konkrétan, de gyakran próbálkozott ezzel a figyelemelterelős technikával, és mivel a gyerekeknek van egyfajta hatodik érzékük, amivel a szavak mögötti tartalmat felfogják, éreztem, hogy ez kínos neki, ettől zavarba jöttem, megijedtem, és lassacskán rájöttem, hogy jobb, ha nem fogom előtte csinálni. Ez nem volt a legjobb. Volt egy erős bűntudatos időszakom is, amikor leszoktattam magam, de aztán normalizálódott a helyzet. Szerintem a gyerekre kell bízni. Minden megoldódik a maga útján.
2009. aug. 2. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:
64%
Az unokaöcsém is ezt csinálta kiskorában, általában mindig pattogott, mint egy gumilabda és fogta a fütyijét, vagy a fenekében volt a keze. Emlékszem mindig féreghajtózta mama emiatt. Idővel kinőtte és leszokott róla, nagy lomha gyerek lett. Szerintem csak az izgatottsága miatt csinálta, folyton pörgött. Az biztos, hogy 20 év elteltével jót mulatunk rajta bármikor szóbakerül.
2009. aug. 3. 00:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Nagyon hasznos tanácsokat kaptál!Annyit tennék még hozzá, hogy a pszichológusok szerint ez gyakran önjutalmazás, vagyis a gyerek nem érzi eléggé hogy szeretik, valamilyen leki sérelem is érhette, amiről esetleg ti még nem tudtok, vagy nem érzi biztonságban magát.
2009. aug. 12. 17:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Jó válaszokat kaptál, nem szabad erélyesen rászólni, el kell terelni a figyelmét, h. ne váljon szokásává, de nem tiltani kell semmiképp, ne mondd azt neki, h. nem szabad, meg h. csúnya dolog!

Viszont megbeszélni sem kell a 3.5 éves gyermekkel, h. élvezetes, csak ne ott csinálja, ahol más is látja. Azt hagyjuk a serdülő korra. 2-3 évesen épp abban a korban van, amikor a nemi szerv fogdosása, sőt a szülőké, testvéreké iránti érdeklődés teljesen normális dolog.

Azt tapasztaltam,h. ez az idősebb korosztályt zavarja. Az én nagyim rákiáltott a 2 éves fiamra, hogy "nem szégyenled magad!" Kénytelen voltam kioktatni szegényt, (pedagógus vagyok, tanultam pszichológiát, ld. Freund) meggyőzni nem tudtam, de azóta nem szól rá, ha mezítelenül fut egy kört a szobában.

2009. okt. 14. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!