Hogyan szoktassam le 3,5 éves kisunokámat arról, hogy a nemiszervét fogdossa?
Jó válaszokat kaptál, nem szabad erélyesen rászólni, el kell terelni a figyelmét, h. ne váljon szokásává, de nem tiltani kell semmiképp, ne mondd azt neki, h. nem szabad, meg h. csúnya dolog!
Viszont megbeszélni sem kell a 3.5 éves gyermekkel, h. élvezetes, csak ne ott csinálja, ahol más is látja. Azt hagyjuk a serdülő korra. 2-3 évesen épp abban a korban van, amikor a nemi szerv fogdosása, sőt a szülőké, testvéreké iránti érdeklődés teljesen normális dolog.
Azt tapasztaltam,h. ez az idősebb korosztályt zavarja. Az én nagyim rákiáltott a 2 éves fiamra, hogy "nem szégyenled magad!" Kénytelen voltam kioktatni szegényt, (pedagógus vagyok, tanultam pszichológiát, ld. Freund) meggyőzni nem tudtam, de azóta nem szól rá, ha mezítelenül fut egy kört a szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!