Mennyire elfogadható egy 5 évesnél, hogy amit akar azt tűzön vízen véghez viszi, ész érvekkel nem lehet rá hatni, hogy nem mindent szabad?
"De én akarom", ez egy domináns mondat az életében. Hiába mondom neki, hiába akarod, vannak dolgok amiket nem lehet megtenni, okosan kell lenni. Nem érdekli, újra jön a mondata és csinálja. Esetleg ha mérgesen odaszólok, vagyis kiabálok, akkor talán ezzel abbahagyja.
Ő akarja más játékát és kitépi a kisbarát kezéből. De ő akarja, hiába magyarázom, hogy ilyet nem csinálunk, nem érdekli.
Mondom neki nem leskelősünk be másokhoz,de én akarom, nem érti meg, hogy nem illik, ha rákiabálok, talán leszáll a kapuról.
És még sorolhatnám.
Neki minden kell, ő mindent akar.
A 7. vagyok megint:
Remélem nem értetted úgy, hogy a nevelési hibáid okozzák a gyerkőc rossz viselkedését. Én csak úgy értettem, hogy próbálj másként reagálni, mert ez láthatóan nem célra vezető.
Ha harsány,nehezen koncentrál, figyelmetlen, nem képes szabályokhoz igazodni, öntörvényű, szerintem akár érdemes lenne utána járni, nincs-e idegrendszeri éretlenség a háttérben. Ez TSMT vizsgálattal megállapítható, és ha igen, akkor mozgásterápiával jól alakítható. Nem állítom, hogy ez az ok,de akár lehet is.
TSMT-vizsgáló-konduktor-gyógypedagógus
Azért mer így viselkedni nyilvánosan, mert látja a gyengeségedet, hogy nem mered mások előtt fegyelmezni. Én bizony nem foglalkoznék senkivel, se idegennel, se ismerőssel, házon kívül is a bevált módszerekkel fegyelmezném.
A jégkrém ügyet pedig úgy intéztem volna el, hogy oké, kifizetem az ismerős anyukának a jégkrémet, de ha még nincs felbontva, odaadom másnak (a kistesónak, a másik gyereknek, tökmindegy), ha felbontotta, megeszem én vagy kidobom a kukába. Azért, hogy megtanulja, hogy nem kerülhet ki téged, ha valamit nem engedtél meg. És egy pillanatig sem szégyenkeznék emiatt.
Amúgy a kiabálásban mint nevelési módszerben én sem hiszek. Ha hozzászokik a gyerek, egy idő után meg sem hallja, ha normál hangerővel szólnak hozzá.
14-es az nem megoldás hogy odaadja tesónak. abból azt szűri le a gyerek, hogy a testvér bezzeg megkapja és negatív élménye alakul ki a testvérrel kapcsolatban. Kukába kell dobni hogy lássa, nem éri el azt amit csak akar.
Borzasztó... nekem egyáltalán nem normális az, hogy például lepisili a testvérét -5 évesen??- és nevet rajta... :(
valamiért egyáltalán nincs tekinteted az ő szemében... ez is iszonyú fura. Voltatok már nevelési tanácsadóban?...
Köszi, hogy jelentkeztél, kérdező :) Hasznos dolog pár év után elolvasni, hogyan alakultak a dolgok.
A 12-es válasz helytálló volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!