S. O. S mit agyak híg székletü 20 honaposomnak?
Érdemes elolvasni a hasonló kérdésekre jött válaszokat. Én ORS 200-at adnék, amit otthon is el tudsz készíteni. Normaflore és a probiotikumos joghurt sem fogja meg a hasat, csak helyre állítja a bélflórákat, bár a joghurttal kapcsolatban azért vannak fenntartásaim.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Annak, hogy keveset eszik, éppen a szilárdabb székletet kellene eredményeznie.
A gyümölcsök, gyümölcslevek valóban hígíthatják.
Ebben a melegben sós folyadék fogyasztása is ajánlott. Rengeteg sót veszít a szervezet az izzadással. Mellesleg egy finom leves jót tesz a gyomornak is.
26/N, szintén 20 hónapos kisfiú anyukája
Húsleves, alma, főtt répa, főtt rizs, krumpli köretnek valamilyen nem szószos husi mellé, és rengeteg folyadék, valamint probiotikum. A melegtől lehet, az én kétéves fiam járt így tavaly. Inni ilyenkor víz a legjobb, ha nem szereti pici gyümilevet tehetsz bele, de a joghurt nem tesz túl jót. Sópótlásnak a kuki is megteszi, attól szomjas is lesz, inni fogja a vizet is, mert a szomjúság nagy úr, ráadásul a puffasztott kukorica serkenti e beleket is. Mi Bonulact Pro Kidet használunk. Ha nagy a gáz a Smecta vagy a széntabletta megoldja, csak óvatosan adagold, mert áteshetsz a ló túloldalára.
Gyümölcsök közül az alma, körte, banán jó ilyenkor, bár utóbbi kettő nem tudom milyen ízű most, viszont a barackféléket kerüld, ha megoldható, mert azok hajtanak.
A dokink szerint a Normaflore-nak csak a reklámja nagy, a tartalma nem.
Nekünk a Protexin Restore-tól 1 nap alatt megszűnt a hasmenése, pedig az is "csak" probiotikum.
Nálunk is volt ilyen gond, kb ennyi idősen. A védőnő a gyümölcslevek elhagyását javasolta. Hiába mondtam, hogy higítva adom, akkor is okozhat hasmenést.
Az első 2 napban alig ivott, féltem is, hogy gond lesz, de 3-4. napon ugyanazt vagy talán picit kevesebbet megitta vízből is!
Most itt a hidegfront és az alkalom, hogy kipróbáld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!