Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » S. O. S mit agyak híg székletü...

S. O. S mit agyak híg székletü 20 honaposomnak?

Figyelt kérdés
kb 1 honapja tart ez h napi 1x hig kaki van de csak hig szilárd nincs adtam neki probiotikumos joghurtot 4 üvegtöl elis mult de most ujra kezdöddött és már van napi 3-4 hig kaki is gondolom a melegtöl h keveset eszik adok neki normafloert 2 napja kapja de még eddig semmi eredmény lehet h csak akkor áll helyre ha már elfogy a 10db? orvos ajánlotta a normafloert
2012. júl. 4. 12:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni a hasonló kérdésekre jött válaszokat. Én ORS 200-at adnék, amit otthon is el tudsz készíteni. Normaflore és a probiotikumos joghurt sem fogja meg a hasat, csak helyre állítja a bélflórákat, bár a joghurttal kapcsolatban azért vannak fenntartásaim.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. júl. 4. 12:55
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod sajna elég sok édeset iszik meg gyümi levet de akkor arra az idöre megvonom töle de igy nem fog kiszáradni ha ebben a melegben keveset fog inni mert csak vizet kap :)
2012. júl. 4. 12:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Az ORS200 folyadék. Mindenképpen sokat kell innia, nehogy kiszáradjon, de ha a hasmenés nem múlik el a sok gyümölcstől, akkor azzal nem vagytok előrébb.
2012. júl. 4. 13:15
 4/11 anonim ***** válasza:
A cukros üdítőkhöz még amúgy is kicsit.
2012. júl. 4. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:
A gyermekklinikán nekünk a Bonolact kid-et ajánlották. Ha viszont probiotikumokkal nem lehet helyrehozni a dolgot, kivizsgálás következik, de az csak a második lépés.
2012. júl. 4. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Annyi még eszembe jutott, hogy sok gyümölcslé és gyümölcs fogyasztása esetén természetes a híg széklet, ilyenkor persze nem kell nagyobb bajra gondolni.
2012. júl. 4. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Annak, hogy keveset eszik, éppen a szilárdabb székletet kellene eredményeznie.

A gyümölcsök, gyümölcslevek valóban hígíthatják.

Ebben a melegben sós folyadék fogyasztása is ajánlott. Rengeteg sót veszít a szervezet az izzadással. Mellesleg egy finom leves jót tesz a gyomornak is.

26/N, szintén 20 hónapos kisfiú anyukája

2012. júl. 4. 20:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Húsleves, alma, főtt répa, főtt rizs, krumpli köretnek valamilyen nem szószos husi mellé, és rengeteg folyadék, valamint probiotikum. A melegtől lehet, az én kétéves fiam járt így tavaly. Inni ilyenkor víz a legjobb, ha nem szereti pici gyümilevet tehetsz bele, de a joghurt nem tesz túl jót. Sópótlásnak a kuki is megteszi, attól szomjas is lesz, inni fogja a vizet is, mert a szomjúság nagy úr, ráadásul a puffasztott kukorica serkenti e beleket is. Mi Bonulact Pro Kidet használunk. Ha nagy a gáz a Smecta vagy a széntabletta megoldja, csak óvatosan adagold, mert áteshetsz a ló túloldalára.

Gyümölcsök közül az alma, körte, banán jó ilyenkor, bár utóbbi kettő nem tudom milyen ízű most, viszont a barackféléket kerüld, ha megoldható, mert azok hajtanak.

2012. júl. 6. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:

A dokink szerint a Normaflore-nak csak a reklámja nagy, a tartalma nem.

Nekünk a Protexin Restore-tól 1 nap alatt megszűnt a hasmenése, pedig az is "csak" probiotikum.

2012. júl. 9. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen gond, kb ennyi idősen. A védőnő a gyümölcslevek elhagyását javasolta. Hiába mondtam, hogy higítva adom, akkor is okozhat hasmenést.

Az első 2 napban alig ivott, féltem is, hogy gond lesz, de 3-4. napon ugyanazt vagy talán picit kevesebbet megitta vízből is!

Most itt a hidegfront és az alkalom, hogy kipróbáld!

2012. júl. 11. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!