Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet-e hiperaktív egy olyan...

Lehet-e hiperaktív egy olyan gyerek, aki képes megnézni egy órás mesét akár?

Figyelt kérdés
2 éves 8 hónapos fiam van.Iszonyatosan mozgékony, ha ül,akkor is mozog,locsi-fecsi, de lekötik játékok, mesék,mondókák, és ha úgy néz ki,nem nagyon figyel,később igazolja,hogy figyelt. Érdemes belemenni egy esetleges vizsgálatba vagy még várjunk ezzel? Köszönöm!
2012. márc. 2. 21:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A linket azért tettem be,mert konkrétan írva van arról ami itt kérdésként szerepelt,hogy képes e mesét nézni hosszasan egy hiperaktív gyerek.

Tudom,hogy előbb eljutnak szakemberhez,az én kisfiam is hiperaktív és az oviban már 3 évesen szóltak,hogy gond van vele .

2012. márc. 9. 22:54
 12/12 anonim ***** válasza:

2-3 éves gyereket nem szokás még hiperaktívnak diagnosztizálni. Ebben a korban életkori sajátosság a rengeteg mozgás, meg az hogy nem ül meg a helyén.

Nekem a fiam hiperaktív-impulzív és figyelemzavaros.

És - ellentétben az előző válasszal - ez óvodában fel sem merült senkiben, mert nem volt kötelező foglalkozás. Elsős korában tűnt fel, hogy ő a függönyön lóg (szó szerint), pad alá mászik, és 5 percnél hosszabban nem figyel csoporthelyzetben.

Kétszemélyes helyzetekben ezek a gyerekek sokszor kiválóan működnek. Ráadásul mivel nekem az egyetlen fiam, nem volt kihez hasonlítanom, nem is gondoltam rá, hogy gubanc van. Okos, értelmes és eleven, ennyi... Én tudtam kezelni, akkor is, most is. Az iskolák nem tudják.

Állandóan van valami iskolai gond, és a 130-as IQ-jával alig van meg a kettes... (Most 7.-es)

2012. ápr. 8. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!