Ki a hibás egy ilyen esetben?
Az anyuka vagy a gyerek?
Elcsattan egy pofon egy csúnya beszédért (leku*vázza a 6 éves gyerek az anyját, aki ezért lekever neki egy taslit hirtelen). Vagy a gyerek, akire ráragadtak a csúnya szavak?
Egy normális 6 éves gyerek hírből se hallott még ilyen szót. Szóval mindenképp a környezet a hibás.
Ezen kívül egy pofonnal aztán nagyon el van intézve a dolog.
Egy gyereket pont 6-7 éves koráig lehet nevelni. Ha már itt tartanak, akkor a szülő ne várjon semmi jót...
Semmiképp nem a gyerek. Lehet az anya, ha tőle hallotta azt, mait mondott. Vagy ha nem tőle, akkor az oviban, szóval az is lehet a hibás.
De az anya mindenképp hibás, mert ilyenkor a gyereket nem pofozni kell, hanem elmagyarázni, hogy ilyet nem szabad mondani.
1. vagyok. Hangsúlyoznám, hogy 6-7 éves korig lehet egy gyerekre nagyon hatni szülőként. Most kellene neki elmagyarázni, hogy ezt nem szabad, stb, később már nem nagyon lehet.
Az oviban sok ilyen előfordul, hogy egymástól eltanulnak kifejezéseket, tetteket, de tudni kell kezelni. Nem pofozkodni...
ha ilyet mondana, akkor sem kevernek le neki. (fogalma sincs mit jelent, mit mondott)
egyebkent en is azt hittem, hogy ket es fel evesem hirbol sem ismer csunya szavakat, mert nagyon vigyazok ra (en abszolut nem, apa szajan neha kicsuszik, de o kulfoldon volt)..
aztan ma ilyet szol: "de szarszag van"
en meg csak hulledeztem, o meg rohogott
allitolag az ovoneni mondta..
Attól függ, hogy a gyerek tisztában volt-e azzal, hogy mit mond. Ha igen, akkor jogos. Ha nem, akkor az anyuka.
Nekem a kicsi viccelődött, a nagy pedig mosolyogva mondta: ugye milyen édes kis ri....banc?
Mondtam, hogy állj. Tudod mit jelent ez a szó? Nem. Elmagyaráztam neki, hogy ez csúnya, és ha legközelebb nem ismeri egy szó jelentését, kérdezze meg, mert más megsértődhet. Még a gyerek szégyellte magát, hogy ilyet mondott, de erről nem tehetett.
Mondjuk második alkalommal ha pl. dühből mondja, az más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!