Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » "Csokifüggő" a gyerek, mit...

"Csokifüggő" a gyerek, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Amúgy sem egyszerű eset a fiam (2,5 éves), túlmozgékony, rendezgető és akaratos, igazi főnök-típus. De most ezzel a csokimániájával a pokolba visz. Képes órákat hisztizni az ebéd/vacsora utáni egy falat csokiért. Valószínűleg le kéne szoktatni még az 1-1 falatról is, de asszem akkor őrülök meg végleg... :)
2012. febr. 14. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Ha ebéd és vacsora után megelégszik 1-1 falattal, akkor szerintem ezt nyugodtan oda lehet neki adni. Nem hinném, hogy bármi baja lesz tőle.
2012. febr. 14. 12:06
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
A leszoktatás egyszerű. Ha nem akarsz neki adni,nem adsz. Egy két nap és abbahagyja a hisztit. Ha órákig üvölt, akkor órákig üvölt, nézd olyankor levegőnek.Majd abbahagyja. Te vagy a felnőtt, neked jobban kell bírnod.
2012. febr. 14. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:

Ismerős, enyém is 2,5 éves, igaz nem pont csokifüggő, hanem nasi függő.

Amint véget ért egy étkezés, már nézi a polcot, hogy mit lehetne kunyerálni, nyitogatja a hűtőt miegymás. Ment vagy 2-3 hétig, hogy minden evés után kapott egy picike nasit (egy kocka csoki, pez cukorka, nyalóka, ropi, perec, tökmag, popcorn bármi). Nekem ott lett elegem, mikor egyik délután elugrottunk sütiért, hoztunk krémest, túró tortát, megettük majd a fiam nasit kért. Mondom ez volt a nasi... és neki állt hisztizni.

Na azóta az van, hogy nasi fiam csak ebéd után, de akkor, ha szépen ettél. Esetleg még este valami könnyebb. Megszokta.

2012. febr. 14. 13:45
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Megpróbálkozhatsz gyümölccsel/zöldséggel is „nasi” gyanánt. Én is majdnem belefutottam az édességcsapdába (nem volt nehéz, mert a férjem imádja, így mindig van otthon vmi), de aztán rájöttem, hogy ha gyümölcsöt/zöldséget összevágva, kis színes villával adok a gyereknek, ugyanúgy imádja… csak még egészséges is. Az alma sajttal, körte, kivi, banán, karalábé- vagy répacsíkok stb. a szülinapi zsúrokon is nagy slágerek (sok szülő pedig csodálkozik, mondván, otthon sosem ette még meg a gyerek a répát). Sokat számít a tálalás. :)
2012. febr. 14. 19:08
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Döntsd el, akarsz-e adni neki vagy nem, és mennyit. Ha nem, akkor pár nehéz nap, hét után túl lesztek az egészen, csak határozottnak kell lenned. Ez a hol kapok, hol nem, néha sírni kell érte, máskor hiába ordítok rendszer túl megterhelő mindkettőtöknek.

Ha meg szerinted egy falat édesség nem probléma, akkor ne várd meg a hisztit, nyafogást, add neki oda, utána fogmosás, és kész.

Túlsúlyos a kicsi, vagy miért aggódsz ennyire az édesség miatt?

2012. febr. 14. 21:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha vacsihoz kér: "Már kaptál ebéd után."

Ha kedden kér: "Tegnap már kaptál, annyi elég a hétre."

2012. febr. 15. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Ja, és ha hisztizik, ne kapjon. Csak amikor szépen evett, és nem kér utána, nem követeli. Ha hisztizik, mondd ezt: "Hova lett X? Ha hisztizik, nem látom." Ilyenkor úgy meglepődik, hogy abba fogja hagyni a hisztit.

Csokival ne jutalmazd, csokimegvonással ne büntesd. A csoki legyen olyan, mint bármely más élelmiszer.

2012. febr. 15. 19:35
 8/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűen ne tarts otthon csokit.

Mondd meg neki, hogy nincs, nem vettünk.

2012. febr. 15. 23:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem naponta az 1-1 kocka csoki nem gáz! A gyereknek ugyanolyan fontos a csoki is, mint bármelyik más élelmiszer! Persze, csak mértékkel! Túró rudit vagy valami ilyesmit nem próbáltál adni neki a töményebb csoki helyett? Vagy müzli szeletet?
2012. febr. 20. 16:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Kösziköszi csajok, lehet, hogy nem is olyan gázos a helyzet, mint gondoltam, mert tényleg megelégszik a kaja utáni 1 falat csokival (és nem is túlsúlyos, sőt!). Szóval asszem inkább nem aggódok, hanem élvezem hogy vele lehetek!!
2012. febr. 22. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!