Okos dolog egy hisztis gyereket arcon önteni egy pohár vízzel a felpofozása helyett?
De igaz, hogy a gyereknek iszonyű érzékeny a bőre, és kis pofistól is bepirosodik. Csúnyább, mint amennyire fáj, egyszer kipróbáltam, rosszul is éreztem magam a nyomától, de tudtam, hogy nem fáj. Egyébként pedig nem érni el vele semmit szerintem.
Az arconöntésről annyit, hogy én is azt hallottam, hogy meglepődik a gyerek és abbahagyja a cirkuszát. Én nem csinálnám. Ráadásul magamnak csinálnék több melót az átöltöztetéssel stb.
Egyik sem okos dolog !!!
A hisztit kell megpróbálni elkerülni. Miért hisztizik ? Néha el lehet kapni még a kezdeti stádiumot, és meg lehet a vészt előzni. Vagy teljesen is el lehet kerülni. Nem esélyt adni neki meglátni azt a játékot, amire most nincs idő. Pénztár előtt megbeszélni, hogy most nem veszünk csokit, de legközelebb igen, ha nem sír s hasonlók. Még nyugodt állapotukban fel kell készíteni mi lesz a következő lépés (amikor gondoljuk hogy hisztit válthat ki) és felkészíteni a gyermeket.
Nekem ismerősöm alkalmazta ezt a vizes módszert a kislányánál, de erős hisztinél, előre figyelmeztette 3x a lányt, majd öntött. Legközelebb eljutottak odáig, hogy a pohár hideg víz az asztalon volt, és jött az első figyelmeztetés, és erre már abbahagyta a gyerek a hisztit. Ezután mikor újra előfordult a hiszti, csak szólni kellett, hogy "hozom a vizet" - és már abba is hagyta a hisztit a lány. Ezután is volt hiszti - azaz próbálozás - de a víz említésére abba tudta hagyni a balhézást.
Ezt csak tapasztalatnak írom le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!