Mit tudok tenni, hogy kisfiam megszokja a gyerekek jelenlétét, társaságát?
A kislányom ugyanilyen volt.Mi is abbahagytuk a bölcsit, mert a kislányom nem bírta elviselni a gyerekek közelségét. Két terem volt, Ő mindig "menekült " át a másik terembe, ahol senki nem volt.
Most két és fél éves, szeptember óta magánbölcsibe jár heti háromszor. Nehezen, de beszokott... Igaz reggelente sírva megyünk, de utána elvan.Nem sír, eszik, alszik, de többnyire egyedül játszik, a többieket csak figyeli..
Még mindig nem szeret játszóterezni, idegen helyen ahol gyerekek vannak, nagyon nehezen oldódik fel, általában 1-1,5 óra múlva kezd magára találni.
Nehéz, de sajnos ilyen. Szerintem pár hónapot adj a kicsidnek. Ja az enyém a játszón el nem engedte a kezem egy pillanatra sem, nyáron (2 éves kora után) ez is változott egy kicsit. Ha épp kedve van, ott is eljátszik már, és a gyerekeket is "elvisel" maga mellett. Megkérdezhetem merre laktok?
Nálunk is detto ez volt, én is próbáltam "szoktatni", de csak pont az ellenkezőjét értem el vele.
El mentem gyerekpszichológushoz, aki azt tanácsolta, hogy ne erőltessen, mert majd meg fog ez érni akkor amikor kell. Igaza volt, tényleg így lett, nem erőltettem, nem "szoktattam", hanem elfogadtam, hogy ilyen és pozitívan álltam hozzá és meg is oldódott. Pont 3 évesen kezdte az ovit és a várakozásaimmal ellentétben egész simán beszokott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!