Létezik ilyen egyáltalán? Fogyatékos lenne az osztálytársam?
van egy fiú osztálytársam,akit mindenki kiközösít,mert úgy viselkedik,mintha fogyatékos lenne
szóval pl beleordít a fülünkbe hogy SÜN!!! meg amikor ránézünk,elkezd grimaszokat vágni o.O
meg ilyen fura dolgokat csinál...
pl hozzászólok,hogy menjél már (mert megállt előttem) erre idefordult és akkor is elkezdett grimaszolni ... és ezeket nem ilyen vicces értelemben csinálja,hanem tök durván
és állandóan számítógépezik,és ilyen nyomi játékokról beszél
és amikor rászólunk óra közben hogy álljon már le,mert mások figyelnének,akkor idenéz,majd visszafordul,és mintha meg se hallotta volna,tovább dumál
és ráadásul nem is ül mellette SENKI,hanem ott magába dumál o.O
meg így megy a folyosón,és elkezdi mozgatni a kezeit,mintha lekardozna minket ...
de így matekból pl jó,de így matekon kívül mindenkivel úgy viselkedik,mintha retardált lenne
jah és a szüleivel nem tudom hogy viselkedik,de a tanárokkal a suliba folyton szemtelenkedik....mert menő akar lenni,és beszólogat nekik
szerintetek létezik ilyen,hogy valaki egy tantárgyból jó,de ilyen fogyatékos?
13l
jézus isten o.O
tudom hogy szemétnek hangzok,de az ilyeneket nem kéne ennyi gyerek közé vinni....jó most megértem,hogy beteg meg minden,de ha ilyeneket csinál,a szülei miért viszik oda a normális emberek közé?...
Rosszul tudod. Sajnos aki Aspergeres, azért "szemtelenkedik", mert nem tudja, mi az. Nem érzi át, hogy az másnak rossz. A fiamra is sok panasz van ilyen téren, pedig higyjétek el, próbálom, de ez nem neveletlenség, hanem az állapotukból adódik. Persze attól még nem szabad neki megengedni. A figyelemfelkeltés is egyik eszköz arra, hogy ők legyenek a központban, addig sem másvalakivel vannak elfoglalva, ez is belefér ebbe a diagnózisba.
Amúgy még annyi, ha ezek a gyerekek nem járhatnának normál közösségbe, még ennyire sem tudnák elsajátítani az együttélés szabályait, kvázi felnőtt korukra még nagyobb teher lennének a társadalomnak. És van rengeteg olyan, akinek nincs semmilyen diagnózisa, és elkezd ok nélkül úgy viselkedni, mint egy őrült. Elég csak a hírekbe belehallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!