Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy lehet leszoktatni egy...

Hogy lehet leszoktatni egy gyereket az ujjszopásról?

Figyelt kérdés
2011. okt. 8. 11:56
1 2
 11/17 anonim válasza:
94%

Én jelenleg 16 éves vagyok és elalváshoz még néhanapján észreveszem, hogy szopom az ujjam :) hiába "szoktam" le róla, néha még visszajön pl.: ha fáradt vagyok, egyedül érzem magam meg hasonlók.

De társaságban sose csináltam, leginkább elalvás előtt... :)

2011. okt. 12. 21:43
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

10-09 15:41-nek: ez lelki eredetű probléma és igen, valószínű hogy az anyai szeretet,törődés hiánya okozza..

Napközben még annyira nem is jellemző rá, csak ha unatkozik, de elaludni meg szinte csak így tud néha úgy érzem.

2011. okt. 13. 19:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben lehet, hogy lelki eredetű probléma (ezt mi nem tudjuk, te lehet, hogy igen )

Egyébként nem csak lelki problémások szopiznak.

Nekem nem volt lelki problémám, és szeretethiányom sem, egyszerűen babaként kellett még a szopás inger, aztán talán nyugtatott, altatott, aztán rossz szokás lett.

Már aki szerint rossz.

2011. okt. 13. 20:02
 14/17 anonim válasza:
88%
én 10 éves koromban szoktam le róla. nagyon sokáig tartott, és kemény munka volt, hiszen én is le akartam szokni. nagyanyám varrt egy kicsi zsákocskát, amit az ujjamra húztam, és a csuklómnál meg lehetett kötni. eleinte le-leszedtem róla, de végül győzött az akaraterőm, mellesleg nővérem is megszégyenített azzal, hogy elmesélte 1-2 osztálytársamnak, miközben én már küzdöttem a leszokással. Azóta sem szerepelt az életemben ilyen mértékű addikció.
2011. okt. 14. 08:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktattam le a lányomat. CSak alváskor szopizta, és ahogy elaludt, kicsúszott a szájából. Kb. 12 éves koráigcsinálta. A foga csak kicsit áll el, a fogdoki azt mondta, nem kell szabályozni, nem annyira áll el, hogy kéne.

Speciál én 14 éves koromig, unokanővérem 17 éves koráig szopizta.

Én örültem, hogy a lányom megnyugtatta magát, és nem kellett soha nagy hűhót csapni az elalvásból. Mondjuk, őneki eszébe se jutott játék közben. Az már súlyosabb. Ha elég értelmes és nagy, el lehet mondani, hogy ettől beteg lehet, napközben ne csinálja. Nem vagyok a verés híve. Sőt, a lányom a mai napig emlékszik, hogy az apja viszont rákiabált, hogy ne cumizzon, pedig 2-3 éves volt csak. Nem jó emléke.

2011. okt. 14. 09:59
 16/17 anonim ***** válasza:
61%
Eszter lányom /3 éves/ a mai napig cumizik, Krisztike /2 éves/ inkább az ujját szopja, nem erőltetem egyiknek sem, majd ha akarnak leszoknak róla.
2011. okt. 14. 11:24
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Nekem annak idején bekenték csípőspaprikával az ujjam, ami nem jött össze, mert már 5 évesen szerettem. Aztán találtak valami iszonyat keserűt, és azzal.

Sem ezt, sem más erőszakos nevelést nem ajánlok senkinek. Akinek ehhez támad kedve, az inkább csinálja magával: Fogjon egy kést, és ahányszor nem mosogatott el, nem takarított, nem ment haza időre, vagy lekésett egy határidőt, vágja meg magát. Így egész egyszerűen meg lehet érteni, hogy ez miért beteg. Ugye mennyivel egészségesebb, ha valaki "csak" szopja az ujját? A gyerekeknél persze ez kicsit bonyolultabbnak tűnik, mert náluk ez sokkal mélyebb károkat okoz, és csak sokkal nehezebben látható, ráadásul mivel nem termelnek pénzt, ha probléma is van velük, csak beültetjük a sarokba.

2011. okt. 15. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!