Craniosacralis-terápia segített valakinek, akinek nem beszélt a 2,5éves gyereke?
Nem hallottam még erről a terápiáról, most egy kicsit utánaolvastam.
Próbálkozni lehet, ártani nem fog.
2,5 évesen ugyan már "illik" beszélni egy gyereknek, főleg ha lány, ha fiú, akkor megkésett beszédfejlődésről csak 3 évesen beszélnek.
Viszont, nem írod, mennyire nem beszél... Szavakat, szókezdeméneket sem mond?
Hallásávizsgálaton voltatok már? Azt megérti, amit ti mondotok?
Volt esetleg a családban olyan, aki szintén későn kezdett beszélni?
Ha egy logopédussal konzultálnál, szerintem több segítséget tudna adni beszéd beindításához. Biztosan jót tenne a gyerekednek valami mozgásos, mondókázós csoportfoglalkozás is.
(gyógypedagógus anyuka)
Az én kisfiam 2,5 éves korában egyik napról a másikra kezdett el mondatokban beszélni,már nagyon féltem,hogy baj lesz vele.
Az első napon elismételt egy mondatot kb 100x,a másodikon hozzámondott még plusz jópárat,folyékonyan beszélt onnantól mondatokban
gyógypedagógus anyu vagyok
A logopédus feladata a beszédindítás is, ha az indokolt.
Ha nem, vagy alig reagál arra, amit mondotok neki, akkor lehet, hogy a beszédmegértésével is gond van. Ennek a terápiája is logopédus feladata.
Én javasolnám, hogy menjetek el olyan nevelési tanácsadóba, ahol korai fejlesztéssel is foglalkoznak, és kérd, hogy nézzék meg a gyerekedet.
Fontos lenne, hogy minél előbb menjetek, mert nagyobb eredmény érhető el, ha korán kezdik a fejlesztést (persze csak ha gond van!).
Lehet, hogy valami mozgásos terápia is jó lenne, a beszéd beindulásában a mozgásnak nagyon nagy szerepe van.
(Egyébként még egyszer írom, hogy 2,5 évesen még nincs elkésve a beszéddel, főleg mert fiú. Én inkább amiatt aggódnék, hogy nem reagál arra, amit mondotok.)
Sajnos a téma engem (minket) is érint! Elnézést hogy beleszólok, de a gyógypedagógus anyukától kérdezem, hogy tud-e nekünk bp-en logopédust ajánlani ilyen problémára? Email-ben is várom a választ, mert nemrég költöztünk fel és sajna nem ismerek senkit, pláne ilyen szakembert. Csak ne a nevelési tanácsadót javasolja!
köszönöm és elnézést az OFF-ért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!