Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Au-pair vagyok és 5 hónap...

Au-pair vagyok és 5 hónap után elhagyom a családot. Nagyon kivetkőztek önmagukból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az helyzet úgy néz ki, hogy 3 gyerekes családnál voltam au-pair. Nem bírtam a gyerekekkel, annyira rosszak voltak. Az előző lány 7 hónap után szinte szó szerint elmenekült, az azelőtti 3 nap után lelépett. Pár napja bejelentettem, hogy én is szeretnék elmenni. Az anyuka elküldött jó messzire, mielőtt megkérdezte volna, mikor akarok elmenni. Annyira durván beszélt velem, hogy azonnal eldöntöttem, egy hétnél nem maradok tovább. Azóta minden alkalommal belémdöf egyet. Nagyon gazdagok, nem nélkülöznek semmiben és tudják, mennyire fontos nekem az a kevés pénz,amit sikerül megspórolnom. Minden az egyetemre kell. És közlik, hogy akkor a repjegy, nyelvsuli, kulcs, meg ez az árát fizessem meg nekik. Folyamatosan piszkál a nő, amikor méltóztatik hozzám szólni, hogy ezt csináld, azt csináld és Te ... Szombat este azért vigyázz a gyerekekre, vasárnap reggel, meg menj, amerre látsz. Nem akarok nekik fizetni. És nem tudom, kibírom-e vasárnap reggelig. Mondták, hogy Szombaton azért még lesz egy beszélgetésünk... De miről.. Minek...Alig bírom. Legszivesebben lelépnék szó nélkül. Csak tudják a címem, a telefonszámom. Összepakoltam mindenem. Bármikor útra kész vagyok. És ez az egy hét maga a pokol. Sírtam titokban, de ezt ők nem látták. Azt látják, hogy nagyon kemény erős vagyok. Mindig udvariasan beszélek velük.

Visszaszólnék nekik rendesen, de valahogy úgy érzem, az nem segítene semmit a helyzeten...

Még az is eszembe jutott, hogy mosolyogva meghívom őket Magyarországra.

2009. jan. 30. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én is voltam au-pair. Van valami szerződésetek? Ügynökséged? Vagy csak úgy találtad őket valahol? Már csütörtök van, kitartás! Nem hiszem, hogy vissza kellene adnod a pénzt, bár ez megállapodás kérdése, mit beszéltetek meg az elején. Ők fizetik ezeket a dolgokat te ezért cserébe vállalod hogy eddig és eddig maradsz, vagy valami ilyesmi. Nem volt ilyen? Ha nem volt akkor ne haragudj de elég bután csináltad tudva, hogy hogy jártak az elődeid.
2009. jan. 30. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Van közöttetek bármilyen szerződéses viszony? Van esetleg ismerősöd, akinél meghúzhatod magad addig, amíg esetleg találsz másik családot? Semmit ne fizess nekik, de arra szerintem ne számíts, hogy ki fogják fizetni az utolsó hetedet. Sajnálom, hogy így alakult a helyzeted.
2009. jan. 30. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Szerződés nincs, bejelentve nem voltam. Ezért is gondoltam, hogy lelépek hamar. Nem erről volt szó. Elődeim sorsáról csak később szereztem tudomást, akkor már késő volt. Hétfőn fizették ki a hetet amúgy. Másik család van, várnak. Jó fejnek tűnnek. Remélem.
2009. jan. 30. 12:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Ismerőseim meg vannak a városban, nem is lenne gáz, ha átmennék hozzájuk. De nem tudom, mit kéne tenni. Tudok maradni, de annyira rossz. Este bemennék a városba és hajnalig ott lennék, utána hazajönnék a reggeli metroval. De akkor tuti nagyon szarul néznék ki és a fáradtság miatt könnyebben ingerelhető. Nem akarom elküldeni őket a francba.

Olyan megállapodás volt, hogy kb májusig maradok, utána megyek el, és ők fizetnek nekem egy oda-vissza repjegyet. Így is lett. De most vissza akarják kérni az árát, mert hamarabb elmegyek. Régen elvesztettem egy kulcsot és most hirtelen fontos lett, hogy nincs meg. És a kb 60 000 Ft-os mágneses kulcsról van szó. Van nekik elég sok belőle, mégis el akarják kérni az árát. Jogos, de akkor is rossz, hogy most milyen anyagiasak lettek.

2009. jan. 30. 12:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmit ne fizess nekik! Mit szeretnél, haza jönni, vagy még kint maradni, s egy másik családnál tovább dolgozni? Mint ahogy előttem írták , ha van kint ismreősöd, beszélj vele, s pár napot húzz ki nála, míg eldöntöd mi legyen, haza vagy másik meló, de semmi képp annak a családnak ahol vagy , ne fizess semmit. Ledolgoztad már nekik azt a pénzt, ami a repjegy, ill. suli ellátásod került. Hiába tudja címed, tel számod, mit tud veled csinálni, te rendesen felmondtál, nem is az van hogy egyik napról a másikra léptél le, hanem vártál, ennyi idő alatt kereshettek volna mást. Én is dolgoztam külföldön babysitter ként, s nekemem is volt egy családom ahol nagyon nem szerettem lenni, megmondtam hogy eddi s eddig maradok, keressenek mást, s mikor lejárt a határidő, nem fizettek, mást nem is kerestek, de már az sem érdekelt hogy nem kaptam meg az a havi bérem, elmentem másik helyre dolgozni, amit idő közben találtam. Ha nyomtatsz pár papírt, hogy bentlakással babysitterkedsz, bedobálod postaládákba, akkor könnyen találsz másik melót.
2009. jan. 30. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van masik csalad, haza ne gyere! Kesobb fogod banni, hidd el. Lepj le toluk, majd menj a masik csaladhoz, es kesz. Hidd el, nem fognak utanad jonni Magyarorszagra. Csak teged akarnak kenyelmetlen helyzetbe hozni a repjeggyel es a kulccsal, de tenni semmit sem fognak, mert mint irtad, gazdag csalad, letojjak magasrol azt a plusz kiadast a reszukrol. Vagy ha gondolod, hagyd ott a repjegyet, kenjek a hajukra. Igy arra majd felre kell tenned, de ennyi tanulopenz azt hiszem belefer a dologba.
2009. jan. 30. 13:58
 7/9 A kérdező kommentje:
jaja, haza nem megyek, az tuti és sztem megkeresem a repjegy árát minden gond nélkül. De akkor is dühít. Ami még a hab a tortán, hogy szerencsétlen gyerekeket nem akarom összetörni. Hogy mondjam meg nekik, hogy rosszak voltatok, nem birok veletek ezért elmegyek. Ez teljesen össze fogja törni őket. Mert itt leginkább az ő lelkük fog kikészülni. A szülők találnak majd mást. És a gyerekek nagyon rosszak voltak, de csak azért, mert félre vannak nevelve. És hát jók ők igazából és tudom, hogy szeretnek és én is őket. De a modoruk borzasztó. Egyszerüen elviselhetetlen.
2009. jan. 30. 14:39
 8/9 Nikcsi ***** válasza:
100%

Szia!

En is voltam aupair Angliaban csak azon szerencsesek koze tartozom aki a mai napig nagyon jo viszonyt apol a csaladdal. Hol vagy helyileg? Mert en meg mindig itt elek, igaz mar nem ezt csinalom, de tobb eves tapasztalat van a hatam mogott (nagyon gazdag korokben forogtam), hatha tudok segiteni.

2009. jan. 30. 15:08
 9/9 Nikcsi ***** válasza:
100%
Megkaptam leveled, holnap irok!
2009. jan. 31. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!