Mit tehetnék 7 éves lányom minden reggel hasfájásra, hányingerre hivatkozva hisztizik?
Az én gyerekem is elsős. Én őszintén szólva nem engedem semmilyen külön órára. Szeretett volna járni erre is arra is. Azt mondom neki az iskola az első. Hazajön 5 óra körül, kevés játszás, fél óra tanulás. Szinte más nem is fér bele a hétköznapunkba. Hétvégén meg legtöbbször családi programunk van, a családi együttlét nagyon fontos számomra. Az osztályából vannak gyerekek akik több foglalkozásra is járnak. Látszik rajtuk, hogy szétszórtak, fáradtak az órán, korrepetálásra járnak.
Azt írtad, hogy az autóban is hisztizik ha iskolába mentek. Ha velem ezt megtenné a gyerekem akkor először figyelmeztetném, hogy hagyja abba mert leparkolok és gyalog megyünk tovább az iskolába. Az én gyerekem tudja, hogy ilyenkor én nem tréfálok.
Neked azt ajánlom, sokat beszélgessetek, szerintem a gyerekednek a beszélgetés hiányzik, nem pedig orvos. Egy családban a kommunikáció és a közös programok a legfontosabbak.
tapasztalat, mert tanár vagyok és több ilyen diákom volt már. És igen elérte, amit akart, jönni fog a matek, írás, akármi illetve a további szórakozás. Lesz még korcsolya, aztán mobiltelefon és jönni fog a jogsi, kocsi. Ti meg mindenért ugrani fogtok, jaj csak rá ne menjen a gyerek stresszre. A diákjaim anyukái végig csinálták és mindent de mindent megvettek a gyereknek. Egyikük az ötödikes gyerekét hordta magánórákra (tudod mi pénz az, minden egyes tantárgyból tanárt fizetni, hogy legalább az ötödik végén, magántanulóként le tudjon vizsgázni? és aztán jött a hatodik, hetedik ....) És gondolod eljárt legalább a magántanárokhoz? Na, nem őket is váltogatni kellett, mert jött a hasfájás a magánóra előtt. Hidd el, ez egy súlyosabb probléma, mint hiszed. És emlékszem volt aki azzal etette be az anyját,ha kocsija lesz-kifizették a jogsit17 évesen, megkapta a kocsijukat, kétszer elment suliba, de hát az egy régi kocsi volt, Ha lett volna új. és a szülők beledöglöttek,megvették az új kocsit,hátha eljár a gyerek a középiskola második osztályába? De nem.
Mindennap járt úszni? Meg hát ott a tánc, ahol ki tudja mi nem tetszett, az úszáson volt egy oktató (bár ezért úszásOKTATÁS a neve) a tesin megdobták labdával)
Bár tévednék és a gyereked nem a diákjaim féle lenne.De eddig úgy tűnik az ő utjukon halad. És bizony a lányok Sarka Kata féle kitartottként végezték. De legalább neki ez a lehetőség meg van. És a válaszaidból úgy tűnik te sem vagy meggyőződve ennek ellenkezőjéről. Mert te is feltetted a kérdést, mi lesz ha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!