Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Túlérzékeny, hiperszenzitiv...

Túlérzékeny, hiperszenzitiv gyermekek szüleihez fordulnék tanácsért. Nálatok mikor derült ki és hogy ?

Figyelt kérdés
Van egy két éves gyermekem, nem problémás de úgy erzem kulonleges. Nem hazudok borzasztó nehéz vele sokszor főleg az első év volt annyira nehéz hogy megkörnyékezett a depresszió is sajnos. Most két éves és átlag feletti képességei vannak ellenben elég nehéz természetű. Az eleje óta azt érzem, hogy idegrendszerileg más mint a legtöbb gyerek. Leginkább ram hasonlít csak nála sokkal erősebbek a dolgok. És sok olvasás után jöttem rá, hogy túlérzékeny lehet. Minden ráillik, szerintem nem olyan drasztikusan, lehetne súlyosabb is de minden ráillik tényleg. Utolsó apróságig. Ettől én meg nem érzem problémásnak sőt inkább különlegesnek de úgy erzem oda kell figyelni nála erre hogy jól kezeljük. Vettem egy könyvet erről de az érdekelne hogy érdemes ezzel szakemberhez is vinni ha igen milyenhez? Illetve lesz neki nem sokára tesója, vajon ő is ilyen lesz vagy ez nem feltétlen halmozódik családban?

febr. 14. 14:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az idegrendszeri érés egy folyamat.

Kint a friss levegőn , az hogy szaladgál társaságba van gyerekek között az jó hatással van rá.

Főleg az én jelenletemben van a cirkusz mert jobban sajnálom féltem es ezt érzi.

De nem tudom nem félteni

febr. 22. 12:36
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm azt az egy vagy két értelmes választ amit kaptam. Véletek ellentétben elolvastam szakkönyvet témában és úgy irtam ide hogy tudtam miről beszelek. Itt legtöbbeknek halvány segéd fogalma sincs róla mi az a szuper érzékenység. A gyerekem nem hisztis nem neveletlen , pont hogy borzalmasan intelligens okos illedelmes. Aki itt azt hiszi egy gyerekkel csak az lehet nehéz hogy neveletlen és hisztis azoknak a gyereket melyen sajnálom. Én nem a telefonom nyomkodom egész nap nem a TV előtt növesztem a gyerekem mint egy zombit. Képernyőt életben nem látott ellenben allandóan könyveket néz mindent megjegyez ami benne van, igen szaval 2 evésen Petőfit pl meg rengeteg mást és egy oldalas verseket nem 2 soros mondókákat. Tud számolni És meg rengeteg olyat dolgot amit más barátom gyereke 4-5 evésen SEM. Nyilván foglalkozom vele de erre hatalmas igényé is van. És nem azért nehéz vele Mert ő neveletlen vagy hisztis...az érzékenység nem azt takarja h dührohama van xD. Gondoltatok arra esetleg hogy egy gyerekkel lehet nehéz az élet úgy is hogy idegen helyen illedelmes viselkedik ? Lehet mondani hogy én vagyok a bunkó de sajnos az ide most írt annak a nagy része engem savaz úgyhogy életben nem olvasott a témában max azt a linket amit küldtem. Nem tudjatok miről van szó, nem értetek hozza de rendkívül fontosnak érzitek hogy másba beletapossatok tanacs helyett? Nem hiszem hogy én vagyok a hulye itt..nekem van annyi intelligenciám, hogy csak olyanba szolok bele amihez érték. De tény ehhez kell egy alap iq szint hogy az ember ezt meg tudja itelni. Ez tipikus eset hogy lett a járvány alatt mindenki virológus immunológus és vakcina fejlesztő. Már látom nyílván hogy nem volt jó ötlet ide írni mert itt max eltévedve van néhány értelmes ember. Alapvető fogalmatok lenne rola pl hogy mi az az idegrendszer és hogy működik és hogy lehet érzékeny akkor nem ragadnátok le ott hogy egy gyerek hisztis és neveletlen. És akkor talán nem none fel ennyi gyermek érzelmi sérültként és nem lenne tele kis országunk idiótákkal.
febr. 28. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!