3,4 eves nem beszelo gyermekeitekkel csinaltak iq tesztet,hogy kizarjak az ertelmi fogyatekossagot? Ha igen leirnatok hogy zajlott es milyen feladatok voltak?
A miénken(5,5 évesen) pálcikákat pakolt, formákból ábrát rakott ki, kérdezték általános műveltségi dolgokról(észak-égtáj, erre konkrétan emlékszem, meg hogy készül a kenyér), szómagyarázat volt, meg rajzolnia is kellett valamit. Végig az ajtó túloldalán ültem, csak hallottam, úgyhogy kb ezek van bent. 2 órát ha nem ült bent, akkor semmit, volt közben szünete is, kb kínzásnak tartottam, dehát néha elvesztette az érdeklődést és csak odabökött egy-egy félválaszt.
Én amit gyakorolnék rá(ami értelmiségi szülőknél játékszámba megy, máshonnan jött gyerekek meg nem jutnak ilyenhez), hogy felraksz kék piros korongokat, és mondod, hogy kék, piros, kék, piros.. mi jön utána? És mutatsz neki korongokat, hogy válasszon. Aztán módosítasz a sorrenden. Az is jó, ha szerzel montessori tornyot, amik karikák nagyság szerint, ez is remek logikai játék. Nyilván a formák is sokat segítenek neki, meg a színes pálcikák, igazából mindenből az a lényeg, mit játszol vele és megdicséred-e akkor is, ha nem megy, meg akkor is, ha igen. Rajzoljon is.
Vegyél ilyen témában könyvet, de igazából az ember tudja magától is, milyen feladatok gondolkodtatósabbak, mihez kell logikai és legyenek általános ismeretei pl egyenes-kerek, hideg-meleg, tudja mi van egy arcon, meg ilyesmi, illetve nem árt, ha rá tud mutatni egy nyúl képére, mert tudja, hogy az egy nyúl. Vagy ha van egy kép, rajzolsz rá kört, négyzetet meg csillagot és letakarod az egyiket úgy, hogy ne lássa, meg tudja mutatni, melyik forma hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!