A szülő kérheti, hogy ne tegyék a szakszolgálat által meghatározott kódot a gyerekére?
#16 Szerintem SNI kódot kapott, miután három évesen a szakszolgálatnál kapott hisztirohamot, mert a nő nem akarta azt csinálni, amit ő mond.
Fejlesztést előírtak neki, de nem volt szakember, úgyhogy kb. 4x volt logopédián és 3x tsmt tornán.
#20 Pontosan milyen marhaságot írtam volna le egy megtörtént eseménynél?
Az, hogy halvány fogalmad nincs mit jelent az integrált iskola...
A fejlesztés nem ennyi amennyit Te leírsz. Azt addig kapja a gyermek amíg le nem kerül róla a kód.
Cumi akkor van , ha az ovi/ suli nem tudja a szakembert biztosítani.
Ha oviban kapja, akkor iskola elkezdése előtt újra behívják egy felmérésre, ha szerencsés. Ez nálunk csúszott tanév közepére.
Ha marad illetve új kódot kap 3. osztályban hívják ismét be egy felmérésre..
#22 Az integrált iskola az összes iskola, amibe nem sni-s gyerekek is járnak és sni-sek is.
Vannak olyan sulik, amik nem fogadnak sni-s gyerekeket. Az unokahúgomnak tipikusan jobb lenne egy ilyen suli.
Ha kódja van, és mindegy mi, fejre is állhatsz nem való olyan iskolába ahol nem vesznek fel sni-t.
A súlyosabbak EGYMI-be kerülnek
Minden integrálható sni-nek az az ideális ha kis létszámú osztályba kerül
Kapacitásfüggő, meg attól is hogy kihez kerül.
Felülvizsgálatra egyszerre küldte be a gyerekek papírját az ofő. Mi 1 hónapon belül megkaptuk a behívót és 2 hétre kaptunk.
Osztálytársa 4 hónapja vár.
Nem akarlak elkeseríteni.. de nem egy hamar fogsz sorra kerülni. Nyáron kb 0 az esélye.
Első lányommal elvesztünk a rendszerben. Nála én indultam meg. Aztán mikor beadtam a papírokat ment a hitegetés, hogy MAAJD hívnak .. 1 évig jártam a nyakukra... Iskola halasztásnál bukott ki náluk, hogy elfelejtették behívni... itt még mindig eltelt 2 hónap mire bekerültünk. 3,5 évesen indultam meg közben ovit váltottunk, ideiglenesen lakhelyet váltottunk, 6,5 évesen kapott kódot
Ekkor még covid mizéria ment, a gyermekem allergiás asztmás ősztől tavaszig felsőlégúti beteg.. elakartak küldeni mondván ha majd nem allergiás hozzám vissza. Akkor majdnem rájuk borítottam az asztalt. Mivel kivettem a cirkuszt azonnal még egy felmérés nélkül (csak az iskola halasztásn miatti volt meg) küldtek tovább a megyeibe. Ez volt február/március , november kerültünk a megyeibe..
Közvetlen iskola kezdés előtt kellett volna újra, ez most év vége felé sikerült.. 3.osztályba lesz ismét.
1 éve vagyunk a gyermek pszichiàtria listáján adhd kivizsgálásra várva..
A középsőmet a nővére miatt extra gyors behívták, de itt kértem az ovit, hogy szépen kezdjék meg ők, mert nem akartam vele is elveszni a rendszerben, megyeibe szintén fél év után került be. Gyermek pszichiátriàra 1 év után most voltunk 2 hete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!