Miert fogja be a fulet az ujjaval?
2 eves a kis fiam 1-2 napja elkezdte befogni fuleit az ujjaval.
Mostanaban labujj hegyen is jar.
Ezek autisztikus lehetnek autisztikus tunetek? Az “az egeszseges” gyerekek is csinaljak?
A lányom is csinálta 2 éves kora körül. Januárban volt 2,5 éves és eddig senkiben nem merült fel, hogy autista lenne.
Egyébként már leszokott róla, mondjuk a lábujjhegyen járásnál én rászóltam, hogy szépen sétálj.
Van neki egy par autisztikus tunete.
Gyenge szemkuntaktus (valamikor mint ha normal lenne) azt veszem eszre nehanyszor ha beszelek hozza el nez a fold fele.
Nem beszel.Ha ehes,szomjas ritkan jelzi. Rossz alvo a kezdetek ota. Nehezen alszik el. Allandoan mozog foleg a keze. Ha nem sikerul valami vagy nem ugy tortenik ahogy akarja egybol hisztizik.
Ha sirunk akkor o nevet rajta es meg is ut. Persze nem azt varom el, hogy szomoru legyen de nekem ez is fura dolog, hogy vicces neki a helyzet.
Amugy nagyon okos szinte mindent megert. Elso gyerek.
Kérdező!
A lányom autista. Tudom, hogy nem jelzik a szomjúságot,lányomnál ez probléma volt sokáig. Erre meg kellett tanítanunk,hogy inni kell.
Valamint azt sem tudta sokáig, kb 6 éves koráig pontosan megmondani, hogy melege van-e,vagy fázik.
Ezek bonyolult dolgok nekik. Az érzékelés nem úgy működik.
Figyelj erre nagyon oda. Mégha nem is autista a fiad,de autiszikus tünete van. Márpedig ha pl melege van és nem is iszik,az nyáron kellemetlen lehet.
Ha ennyi autisztikus tünete van, miért is nem indultok valamerre vele?
Mi azonnal vittük, 2 évesen már kapta is a neki járó fejlesztéseket...
Az eszem megáll
Kedves utolso
Azert az eszed ne alljon meg. Kulfoldon elunk es mar elinditottam valamit. Jovoheten jon hozzank a logopedus. Most kezdi a bolcsit is. De sajnos itt hosszu ido mire beutaljak oda hogy megmondjak autista vagy sem. Tobb eves varolista.
Nem tudom melyik külföldön vagytok, hogyan lehet orvoshoz jutni, de akkor írom milyen vizsgálatokat intézzetek, mert sokszor ráaggatják az autista címkét közben baromira nem az a gond.
Szóval, hallás vizsgálat (ha nem együttműködő, akkor bera legyen, altatasos, sok esetben "csak" siket a gyerek és az generálja a többi tünetet is)
Aztán, kromoszóma vizsgálat (a fragilis x miatt)
Aztán az eredményekkel neurológus
És ha minden "testi" vizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor kell a gyógypedagógus, pszichiátriai vizsgálat majd az irányított fejlesztés.
A logopédus jó-jó, de teljesen felesleges amíg maga a diagnózis nincs megerősítve, és agyilag nem tart ott, hogy képes legyen a logopédussal együttműködve fejlődni. Ha nem tud utánozni például, akkor végképp szükségtelen, nem fog tudni vele mit kezdeni a logopédus.
Én azt javaslom, hogy a korai fejlesztést és tsmt tornát kezdjétek el, akár magán úton, mert minél korábban kapja a fejlesztést annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!