A 14 és 15 éves nevelt fiaim rendetlenek. Hogyan lehetne őket a rendhez szoktatni?
Figyelt kérdés
Otthon ha mondjuk esznek, akkor a tányért, villát kiveszik a szekrényből és az ajtaját nyitva hagyják, a fiókot nem tolják vissza, fürdésnél a ruhákat nem teszik a szennyestartóba. Ezen kívül elvárnák, hogy kiszolgáljam őket (töltsek nekik üdítőt stb.)
Hogyan lehetne ezeken változtatni?
2023. febr. 10. 14:46
12/12 anonim válasza:
Most biztos kapni fogok pár lepontozást a sok családcentrikus embertől, de amikor úgy döntöttél, hogy gyereket vállalsz... pláne kettőt is, számolnod kellett volna azzal, hogy egy gyerek sok gonddal jár. Az, hogy itt gyk-n teszed fel a kérdésed, hát... nem szeretnélek megbántani, de hát vannak olyanok akik nem elég érettek, vagy felelősségteljesek ahhoz, hogy felneveljenek egy, vagy több gyereket. Ha tudnád hányan járnak ugyanebben a cipőben. Én egyáltalán nem vagyok családcentrikus és soha nem kéne gyerek és lehet, hogy ezért írok ilyeneket. Van, hogy megbántok embereket, amikor ez a gondolkodás mód tör fel bennem. Hát ők akartak gyereket. A másik meg, hogy önző dolog erre a világra gyereket szülni. Mindenhol csak a háború, az éhezés, sokan albérletben élik le a fél életüket. Rengetegen panaszkodnak, hogy milyen sz*r világ van, de mégis úgy szaporodnak, mintha Lakatos lenne a vezetéknevük. Tudom, valószínűleg sértő a hozzászólásom, csak néha jó leírni/kimondani, ami sokszor bennem kavarog. Egy 14-15 éves gyerek még van annyira fiatal, hogy szorosra lehessen fogni a gyeplőt és megnevelni őket, míg nem késő. Nem kell agyon verni, de eltilthatod őket számukra szórakoztató dolgoktól. Ilyen a számítógép, haverokkal való suli utáni találkozás, és még sorolhatnám. Szerintem ezt egyszer-kétszer megcsinálod, akkor tanulni fognak belőle. Ha nagyon el lettek kényeztetve kiskorukban és mindent szabadott nekik, akkor picit nagyobb a baj, mert a büntitől még lázadóbbak lesznek. Ismerd fel a tényt, hogy te neveled őket és nem ők téged. Légy annyira határozott, hogy ne itt kérj segítséget, hanem keménykezű leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!