Szerintetek ez mennyire normális egy 9 éves gyereknél?
A helyzet az, hogy az unokaöcsémmel ma tv-t néztünk, amiben egy lány szült (ugye sírt, sikított, stb. -persze elmagyaráztam, hogy ez mért van így) aztán volt egy veszekedés is a tv-ben. És mindkét esetnél a gyerek befogta a fülét. Pedig tényleg semmi extra nem volt a filmben. Még a veszekedés se volt durva. Ugyanez szokott lenni akkor is, mikor itthon veszekedés van. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, nem kellene e pszichológushoz vinni. (tekintve, hogy a gyerek már amúgy is sérült kicsit lelkileg, mivel anyuciék kiskorában elváltak, aztán 4 éven belül 4 helyen laktak, ami biztos nem tett neki jót).
Még annyit hozzátennék, hogy amikor én voltam ennyi idős, sőt még kisebb is, akkor én is voltam pár elég durva veszekedésnek fül- és szemtanúja, mégse fogtam be soha a fülem. Pláne nem filmeknél, ezért gondolom, hogy ez nem normális. Ti mit gondoltok?
Köszi mindenkinek, aki végigolvasta..
Először is pszichológushoz vidd, ne pszichiáterhez. Az első válasz pontos, e nélkül már nem fog javulni. Hiába is beszélgetnél vele, ehhez már szakember kell.
Ez viszont csak tüneti kezelés: Ha otthon folyamatos veszekedés van, akkor azzal kell csinálni valamit, vagy a gyereket máshova helyezni.
Szegényke! Pszichológusnál a helye! Azért gáz, hogy csak azt veszik észre, ha kék-zöld a gyerek, bezzeg ha lelki zavarokat okoz a családja, azt le se bagózzák!
Tudsz tenni érte valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!