Tesóm gyereke problémás. Nem tudom pontosan, hogy mi lehet a gond, de 10 éves, kicsit agresszív és pár dolog aggasztó a viselkedésében. Baj van vele?
Korábban verte a kisebb testvéreit. Erről mára sikerült valamennyire leszoktatni. Hiába mondták, hogy fáj a kicsiknek, újra és újra megtette. A következményeket nem vállalja, hazudik sokszor a tetteiről. Manapság is úgy nyúl sokszor a gyengébbhez, hogy túlságosan megszorítja. Olyan, mintha nem értené, hogy fáj a másiknak, hogy ő sokkal erősebb. Empátiát nagyon nem mutat, inkább csak mintha érteni akarná, hogy valami gondja, baja van a másiknak, de sajnos látszik, hogy nem “érzi”.
Sokszor akaratos, mindent magának akar, a kicsiket folyamatosan próbálja elnyomni, a felnőtteket kisajátítani, gyakran dühbe gurul, ha próbálják megnyugtatni, sajnos néha dührohamig fajul a dolog.
Folyamatosan beszél, belebeszél a kicsik és a felnőttek mondanivalójába, és nagyon nehéz leállítani. Ezerszer szóltak neki pedig emiatt.
Ami mostanában elkezdett aggasztani, hogy párszor megölte a ház előtt a bogarakat. Szóltunk neki, hogy ne csinálja, a bogár nem árt neki, felesleges bántani. Erre eltaposta őket, majd ezt letagadta, azt mondta, nem is lett bajuk. Különösen intelligens gyerekről van szó, de mintha érzelmileg valami gond lenne vele. A szülei szerint kinövi és csak kisgyerek. Engem viszont aggaszt és sajnálom a kisebb testvéreket . Ők nem ilyenek, kedves, empatikus gyerekek, nem agresszívak.
Próbálják nevelni, látom us a pozitív változást, de sajnos a visszaeséseket is. Találkozott már valaki ilyennel? Tényleg baj lehet, én látom rosszul, mit lehet tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!