Hogy reagálnál a helyemben? Mit tennél egy erős akaratú gyermekkel?
Egy 3 éves erősen dacoló,iszonyat akaratos gyerkőcről van szó.
Nem beszél,csak a maga nyelvén.Pár szót elvétve mondd azért..
Ha valamit akar azt sem mindig mutatja és nem mindig tudjuk kitalálni miért ordít vagy vagdalkozik éppen..:(
Pl ,olyan is van hogy fürdés után simán 1 órát pucéran futkoz ordít és nemtudjuk miért. Ruhacserét sem akart. Egyszerűen csak futkozott és ordított..
Lefekvésnél tartunk. Meseolvasás szokásos teendők megvoltak.
Ő dobálózik a szobába nevetgél ( ott kell ülni nála míg el nem alszik)
Majd ezeket tovább folytatja. Csapkodja az ágyat rugdalja a falat /másik szobába aludna a tesó/ mi többször rászóltunk sajnos rá is kiabáltunk már. De ő csak kinevet mindenért..ilyenkor mit reagálnátok vagy tennétek?
Iszonyat nehéz sajnos vele sokszor hiába szólunk kiabálunk már egyszerűen mint aki süket (hallásvizsgálaton is voltunk,azt mondták semmi bajja csak kisördög)😏
Szóval nemtudom miért ennyire kiakasztó a kisördögfióka..de sokszor érezzük azt hogy kimerültünk és így aztán hamar megy is a kiabálás..ami persze kihat a tesóra is ..már ő se türelmes annyiszor :(
Úgy látszik, változó az országban a minőség. Elég szomorú...
Amúgy én nem a szakértői bizottságról beszéltem, velük meg voltam/vagyok elégedve.
Hanem a Pedagógiai Szakszolgálatról.
Nyíregyházán külön van. Külön helyen, külön épületben, más személyzettel.
Lehet, hogy más városokban egyben van. Itt nem. Itt van Pedagógiai Szakszolgálat, és van Megyei Szakértői Bizottság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!