A 4 éves lányom magában sutyorog és a kezével reked, ha ideges. Autizmus-gyanú?
Szerintem ennyi még távol áll az autizmustól.
Természetesen,ha nagyon aggódtok emiatt,mindenképp kérdezzétek meg,hogy nem-e lehet autista.
Az autista gyerekek nem szeretnek játszani,nem kreatívak,enm szórakoznak.
Tehát én nem félnék az autizmustól.
A repkedés önmagában még semmit nem jelent. Az jó hír, hogy szerepjátékozik.
De szerintem ne olvass annyit a neten, és nem fogsz akkor annyit aggódni.
Kedves Kérdező!
Mi is 3 hónapja csináljuk a TSMT tornát és ugyanazokat tapasztalom a kisfiamnál, amit írtál (ő most 3,5 éves). Lassan indult meg a beszéde, kb 3 évesen kezdett szavakat, szókapcsolatokat mondani, nagyon válogatós és néhány hangra befogja a fülét (pl: porszívó, turmixgép). Ezek miatt kerestünk fel egy terapeutát. Mióta tornázunk, a fülbefogás megszűnt, már velem porszívózik, kezd ételeket kóstolgatni, azonban a beszéde nálunk is érdekesen alakul... néha idézget meséből egy-egy részletet és el is játssza azt, ő is nagyon-nagyon teátrálisan teszi mindezt és nehéz is az adott szerepekből amikben éppen benne van kizökkenteni. Minden héten észrevettem nála újabb és újabb autisztikus tünetet, amik aztán el is múltak (pl: 1 hétig néha pár pillanatra lábujjhegyezett, ő is repkedett, forgott körbe-körbe és még sorolhatnám). Talán ez azért lehet, mert a torna az idegrendszert érleli és a sok ingerre, amit ad a mozgás, így reagál az idegrendszerük. Hogy a beszédben ez az időszak elmúlik-e, nem tudom, csak remélem, mert engem is nagyon aggaszt. Viszont a torna óta a kisfiam végre válaszol a kérdésekre, igaz, csak igen/nem-el, de én már ezt is nagy előrelépésnek gondolom (eddig a kérdéseket ismételte). Nálatok alakult valamit a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!