Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Folyton nyafogós, vinnyogó,...

Folyton nyafogós, vinnyogó, síró mindenért is hiszti rohamot kapó gyereket hogy lehet megnevelni?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol siklott ki a vonat, de alapból nagyon nyafogós a fiam. Pici kora óta nem tudtunk sehova nyugodtan el menni vele mert rögtön üvöltött mint a sakál. Ebbe már kezdek rettentően bele fáradni. Két éves, de még mindig ott tartunk (hiába próbáltam ki mindent a szakirodalomból), hogy vinnyog, vonyít ha akar vagy nem akar valamit. Tud szépen is viselkedni ha akar, de mégsem teszi.

#gyerek #hiszti #Kényésség
2021. szept. 23. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%

10

Nàlunk nem működött az ilyesmi sem

Próbáltam

A visszavisítok stb is megvolt..

Itt magánban van ez is..

Nem tudom Németo.-ban hogy van, vagy mi van

Ha jöttök haza éredes itt elvinni

Otthoni tornàk vannak

2 havonta státusszal

2021. szept. 23. 21:14
 12/16 1Léna ***** válasza:
91%

Ha lehet szánj arra időt, hogy elmond neki, hova mentek. Mit fogtok ott csinálni. Keltsd fel az érdeklődését. Add meg előre az igazodási kereteket. Legyél benne határpzott. Ne érezze, hogy volna lehetőségemást választani.

Legyél vele sokat a szabadban. Pl. Egy rövid túra útvonalon, ahol eljuttok egyik helyről a másikra, hogy hozzád tudjon igazodni, hogy legyen módja beszélgetni.

2021. szept. 24. 12:12
 13/16 A kérdező kommentje:
12, erre mindig szánok időt. Folyton magyarázok neki, hova megyünk, mit fogunk csinálni, ha olyan helyzetben vagyunk akkor adok neki választási lehetőséget vagy ezt vagy amazt csinálhassuk/kaphassa meg. Mégis úgy érzem valamit el rontok vagy el rontottam, mert egy gyerek nem lehet ennyire kényes szinte állandóan. Persze amikor fáradt, éhes, frusztrált valami miatt ok, de hogy minden cselekedete nyafogva kezdődjön (valamit még szeretne csinálni és nem megy, kell neki valami) vagy ha valami másképp van mint szeretné ez már a no go kategória
2021. szept. 24. 18:17
 14/16 anonim ***** válasza:
90%
2 éves...majd jobb lesz, mennyit vagytok vele a szabad levegőn?? Nálunk akkor voltak jobban ilyen hisztisebb időszakok , ha kevesebbet voltunk kint vagy épp nem tudtam/tudtunk vele annyit foglalkozni... A friss levegő sok mozgás, sokat segít és szükségük is van rá !
2021. szept. 25. 08:04
 15/16 anonim ***** válasza:
A másik ,hogy beszél e már? Nálunk mikor már elkezdett többet beszélni 2,5 éves kora után az is segített ,mert jobban ki tudta fejezni magát , elmondani mit akar mi a baj..az is gond lehet,hogy nem tudja elmondta mi a kis baja.
2021. szept. 25. 08:09
 16/16 A kérdező kommentje:

Általában reggeli után megyünk csavarogni kb 9től délig. Viszek uzsit magunkkal, így csak ebédelni és déli alvásra érünk haza. Délután pedig szintén kaja után vagy én vagy az apja újra ki viszi. A lakásban is gyakran vagyunk az erkélyen.

Beszélni még nem akar, csak hümmög. E miatt megyünk logopédushoz hamarosan.

2021. szept. 25. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!