Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Póráz vagy átlátszó madzag...

Póráz vagy átlátszó madzag hasonlók ahhoz hogy ne szaladjon el a gyerek?

Figyelt kérdés
Nagyon virgonc és félek elfut bevásárlás közben, aztán ebben a világban már semmi nem biztos , bármi történhet. Megnyugtatna valami segéd eszköz

2021. aug. 7. 21:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Nekem be volt iktatva a napirendbe a séta, és persze, hogy bepróbálkozik ezerszer is kifutni az útra, de azért vagy ott, hogy megakadályozd és visszavezesd. Sokszor, nagyon sokszor. Ha nem tetszik neki, akkor akkor is fogom a kezét, ha hisztizik, és el sem engedem amíg le nem nyugszik. Ha szépen jön, akkor nem fogom. Meg lehet állni megcsodálni a dolgokat közben. Úton átkelésnél, akármilyen picit is, de ha lelépünk a járdáról, fogom a kezét. Akkor is, ha ő földhözvágja magát. De megtnaulni akkor is meg kell, hogy hogyan közlekedünk, ezt nem lehet elsumákolni. Ha nem sietünk, akkor rászánjuk az időt. Ha meg igen, akkor van babakocsi, van csatos, van kendő, ezer megoldás. Bent a boltban a kis zászlós bevásárló kocsik tök jók ezeknek az apróságoknak, mert te is tudod fogni a rúdját, de mégiscsak ő a nagy, ő segít, ő tolja és hű meg há. Vagy van ülőke. Aki már nem fér bele, az akkora, hogy fel tudja fogni, hogy nem szaladozunk el. Legyél ott, legyél jelen, irányíts, az a dolgod. Most ez lehet, hogy csúnyán hangzik egyeseknek, nem tudom, de azért vagy otthon vele, azért vagy te az anyja, hogy megtanítsd közlekedni, viselkedni, meg ilyenek. Láttam 4 év körüli kislányt olyan kis kocsival, hogy izomból lökte meg a soron többször, aztán polcnak, embernek, bárkinek, az anyja meg csak annyit mondott, hogy ejnye. Meg nem fogta volna, oda nem lépett volna. Ez szerintem nincs rendben. A póráznak esetleg rendezvényen, sok ember között nagyon is van haszna, mert bizony könnyen eltűnik a gyerek a tömegben, nem mindneki megbízható és a többi. De boltba menni, vagy sétálni nem hiszem, hogy kell. Oda anya kell, meg a figyelme. Ha van a kicsitől még kisebb, akkor ő utazhat anyán közben, hogy legyen két szabad keze. Ez ilyen, foglalkozni kell vele, nevelni kell, figyelni rá.

Lehet lepontozni. És nem, kvára nem vagyok "szuperanyu".

2021. aug. 8. 14:08
 12/18 anonim ***** válasza:
82%

Nekünk ilyen Skip Hop Zoo táskánk van [link]

Van többféle állattal, a gyerek is nagyon szereti, mindig ő választja ki a táskát indulás előtt, hogy melyikkel akar jönni.

2021. aug. 9. 07:24
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
A "kutyapórázos" válaszokat sose értettem egy ilyen kérdésnél... Akkor mi, felnőttek is "kutyapórázon vagyunk" bekötve az autóba?? (Biztonsági öv.) És akkor a jelen kérdésnél két évesről beszélünk... Teljesen normális, ha a pici gyerek be van kötve a babakocsiba, vagy ha nem babakocsis már, akkor akár hám, póráz.
2021. aug. 11. 17:14
 14/18 anonim ***** válasza:
79%
Jelentem alásan, kéz sérült vagyok (enyhe, de tartós). Kérem szépen, hogyan fogjam meg KÉT FŐ, óvodás/totyogó gyermek kezét, ha vigyázok rájuk, megmondanák a szkeptikus beszólogatók? Az egyik kezem ép, a másik nem teljesen. És gondoljunk bele, ép kézből is képes kitépni magát egy két éves gyerek a járdán, az autók meg csak úgy süvítenek...
2021. aug. 11. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:
29%
Jó, de neked ha sérült a kezed, akkor tök érthető. Az meg nem, ha valaki nem hajlandó megtanítani a normális élethelyzetekre, ehelyett használja. Tömegben, rendezvényen hasznos, de azért egy sétát meg egy boltba elugrást illene sikerre vinni ezek nélkül is. De ez az én véleményem.
2021. aug. 11. 18:39
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Most gáz, nem gáz, szerintem az sokkal gázabb ha a gyerek kirohan az úttestre és (majdnem) elgázolják vagy elszalad a boltban és mire beéred már többtízezer forintnyi terméket ránt le a polcról. Meg amúgy kapni aranyosakat, piacon szoktam látni gyerekeket pórázzal (sok az ember, sok az árus minden színes, érdekes, van hogy a szülő mindkét keze tele van), olyat is láttam ami tulajdonképpen egy ilyen plüssmajom ami átöleli a hátát hámként és a farkincáját fogja a szülő, szerintem egész aranyos.
2021. aug. 12. 08:23
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Skiphop hámos hátizsákunk van, imádják az ikrek, de eggyel is simán használnám, mert az egyik gyerek durván megszökős. Nagyobb városban lakunk, eddig csak dicsérték, és kérdezték, hol vettem. Tuti életmentő, azt viszont nem tudom, meddig fogjuk használni, vagy hogy szokunk le róla.
2021. aug. 26. 14:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Másfél éves unokám nemrég kapott "kantáros" változatot. Forgalmas helyen laknak, életmentő. A kicsit egyáltalán nem zavarja, olykor a lakásban is felcsatoltatja magára.

Persze, lehet fogni a gyerek kezét. Általában. De néha kioldódik anya cipőfűzője vagy elő kell kotorni a táska aljáról a kulcsot, esetleg be kell zárni az autót, és közben tartani egy-két szatyrot is. Nem biztos, hogy sikerül elkapni a gyereket, ha neki pont ekkor jut eszébe elszaladni, mert meglát valami érdekeset. Nyilván tanítjuk, hogy ezt nem szabad, de nem bíznám az életét a jóreménységre, hogy egy két év körüli gyerek mindig be is tartja a szabályt.

2021. szept. 25. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!