Hogyan játszik és viselkedik egy átlag 2,5 éves? Honnan tudtátok, hogy baj van?
Ki vizsgálta, hogy vizsgálta, Brunet-L tesztet vett fel? Mely területeken nem teljesített?
Kicsit soknak tűnik az 1 év.
Lányomnál a max. 8 hónap volt, de ez is látványos. Egyértelmű volt vizsgálat nélkül is, hisz semennyire nem hasonlított a többi gyerekre.
Itt le tudod tölteni, a védőnői státusz kérdöiveket:
Kiindulopontnak jó. A beszéd nem baj ha két és fél évesen még nem megy, de fel kellene ismernie, hogy mi van a képen. Az én lányom 15 hónaposan már mindent felismert és értett, de 3 éves koráig nem beszélt, beszédben el volt maradva, de most már semmi nyoma nincs ennek, 4 éves lesz.
Az én gyerekem is ilyen volt viselkedésre(auti+adhd), azt kivéve, hogy ő mindent meg tudott mutatni, ha abban a pillanatban rávehető volt, de volt, hogy direkt rosszat mutatott és nézett rád, hogy mi lesz vigyorogva. Formabedobóval nagyon ügyetlen volt, még hàrom évesen is benyomta volna a háromszöget a körön, az csak azért ment, mert rengeteget gyakoroltuk.
Rajzolni tud? Az enyém imádott, gyönyörű szemöldökös füles arcokat pupillával, meg is tudta mutatni, meg tudott sormintákat, bonyolultabbat is.
Nem elmondás alapján kellett, hanem rakod az asztalra kék, kék, piros, kék, kék, (és berakta a piros tárgyat), meg ilyenek.
Vele sosem vettek fel ilyen tesztet, de a lemaradásai is a határon voltak számomra, néha hatalmasnak látszottak, néha jelentéktelennek. Nem koraszülött, ha az lett volna sokkal elnézőbb lettem volna és lettek volna mások is..
Tudom, ijesztőnek hatnak ezek az eredmények, de aztán nagyobb lesz és valahogy nem feltűnő.
Az, hogy nem hallgat rád az ebben a korban normális, a dackorszakhoz tartozik. Az én fiam is 2 és fél. Ugyanez.
Szerintem ami tényleg lemaradás lehet, hogy nem lehet lekötni a figyelmét.
Egy ilyen idős gyerek már elnézeget könyveket, kirakózik, párosítós feladatokat megold stb.
Persze én nem vagyok szakértő.
Meséket szereti? Végig hallgatja?
Képernyőn nem fejleszt semmi egy 2,5 éves esetében, azt felejtsd el.
Figyelemzavar esetén nagyon káros minden képernyőidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!