Mit lehet tenni, ha a gyerek nem akarja csinálni a TSMT tornát?
Sehogy sem bírjuk rávenni, üt, rúg, csíp, harap, nincs kedve, nem akarja, tiltakozik minden erejével.
A jutalmazós módszer nem működik, csak annyit ért meg hogy kap csokit, de azt nem, hogy tennie kell érte valamit.
Mit tehetnék, hogy ne legyen szenvedés az egész?
Igaz, mi nem Tsmt-re, hanem egyéb fejlesztésre járunk, szintén 2 évessel.
S, nálunk is sokszor elkalandozik a figyelme, mert menne már a labdára, vagy a lejtőre. Nem épp a feladat ellen van, meg nem agresszív csak mást csinálna. (Mondjuk, ez, egy fokkal jobb, mint nálatok.)
De, nálunk segít, ha én is csinálom vele, a feladatot, vagy utána buborékfújózunk egy kicsit, vagy labdázhat.
Ha lát, s látja, hogy mosolygok meg "csinálom" én is, játéknak fogja fel és csinálja szívesen.
Sőt, amit lehet, kicsit játékosabban, vagy zenére otthon is csinálom/gyakorlok vele.
Meg, nagyon sok múlik az oktatón/gyógytornászon/konduktoron is.
Kitartást és mielőbbi fejlődést kívánok!
Kisfiam 2 és fél éves volt, mikor beszéd miatt otthon TSMT tornáztunk. Alapvetően nem volt vele gondja, többször még élvezte is, de volt olyan, mikor nem volt kedve, és voltak olyan elemek benne, amit nagyon nem szeretett, úgyhogy megpróbáltam ezeket előre venni. Aztán jöhetett a végére az, amit a legjobban szeret. Így egy idő után megtanulta, ha ügyesen végigcsinálja, az utolsó gyakorlatok már inkább a mókáról szólnak.
Persze olyan is volt, hogy semmire nem tudtam rávenni, akkor inkább hagytam délutánra vagy épp aznap kimaradt. Viszont másnap már mindenképp meg kellett csinálni.
Minden gyakorlathoz mondókáztunk, azt nagyon szerette és ő is mondta utánam.
Nem könnyű rávenni egy kisgyereket egy ilyen kötelező dologra, de kis játékkal, mondókákkal el kell érni, hogy sikerüljön, mert nagyon jó hatással van a gyerekre ez a fajta torna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!