A gyerekek hogy tudnak felülemelkedni a felnőtteken?
Hàt nem artana tisztàzni mit èrt ezalatt a kerdezö.
Felülemelkedés nekem az, amikor bölcsebbek, vagy a felnött tünik inkabb gyerekesnek.
Pelda amikor hisztizik a kicsi, sokszor szülöi praktika a kivàràs, magàra hagyàs mig lecseng, egyeseknél hidegzuhany a gyerekre, eröszakos ölelés, stb, forditva meg: megjatszottam egyszer a kicsinek a hisztit amiert kiment a szobàbol mert dolga van,ahogy ö szokta, es az ajtoban hirtelen megàllt, visdzafordult, es empatikusan visszasietett hozzàm megsimogatta a fejem es azt mondta inkàbb nem megyek ki.
Vagy könyörgés etetésnél: szülö szavai még egyet a kedvemért ezt is probald meg ham ham, forditva, amikor a kicsi tömött engem nagy örömmel keksszel, es mikot szoltam nem kérek többet, szomoruan ugyan de ellentmondott a sajàt akaratànaj azonnal es letette a kekszet. Nem tukmalta, nem eröszakoskodott tovabb.tiszteletben tartott engem.
Vagy az a végtelen hit a szülöben. Ha azt mondom kicsi szurit kapsz picit fàj,még hisz, es leküzdi a sajàt félelmét es àllja az oltàst.
Ha azt mondja a szülö sikerülni fog, akkor nekimegy a "mount everest"-nek is és igenis megmàssza. Sajàt magukat is képesek felülmulni.
Nos. Azt hogy nem kell félni, vagy sikerülni fog, momdhatnàd egy felnöttnek is ugyan, csak epp üres szavakként peregne le.
Nagyobb a hitük önuralmuk egyszerübben làtnak mindent (pl elgondolkodtatok azok a gyermeki szavak is pl., miert nem kèrtek egymastol bocsànatot?- veszekedések közepén stb)
Es van egy rakat egyéb aranyköpésük is pl
Amig felnöttek a rasszizmuson agyalnak, ovodast kérdeztek mit szolna ha màs nemzetiségüek is jàrnànak az oviba, gyerek vàlasza: az oviba gyerekek jàrnak. Mindenki gyerek.
(Azaz ök nem azt nèzik még mig kicsik, nem is ertik, hogy mi ez a megkülönböztetés nemre, börszinre stb re hanem szimplan elfogadjàk a vilagot ahogy van, es ök alkalmazkodnak ahhoz es nem a vilagot akarjàk megvàltoztatni)
Szoval a felülemelkedés ilyen értelmében, szerintem igy.
"Felnőtt az első olyan generáció, amely sokak szerint „minden realitásérzéket nélkülöz, önző, gyenge és kapzsi”. "
Jellemezd a 50-60 éveseket és a 30-40 éveseteket. Ők milyenek?
Engem nagyon feldühít, hogy a mai fiatalokat ennyire lenézik.
Az az érzésem, hogy sokan félnek a változástól, amit az új generáció hoz. És inkább rossz színben tünteti fel, pedig egyáltalán nem biztos, hogy rossz lesz, csak merőben más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!