Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyermeket nevelő...

Anne88 kérdése:

Autista gyermeket nevelő szülők (családtagok) életét hogyan befolyásolja az autizmus ténye?

Figyelt kérdés
Gondolok itt ilyenekre, hogy munkavállalás, munkanélküliség, családi kapcsolatok (összetartó, vagy széthúzó erő), családi nyaralások, eü-ellátás jellemzői stb...Mi a legnehezebb?
2010. aug. 1. 18:02
1 2
 11/12 Zsizmy válasza:
95%
Gyerekem 5 éves,én vagy 10 évet öregedtem.Párom megcsalt,majd alkoholista lett,5 éve nem jártam orvosnál.Nagymamája nem látogatja,testvéreim elhagytak.Az orvosi ellátása igencsak hagy kívánnivalót maga után.Az én lányom a nagyon súlyos autisták közé tartozik,és jelenleg magyarországon az embereknek halvány lila gőzük nincs a "betegségről".Azt hiszik,ez egy vicces dolog.Egy napra cserélnék velük.Segítség nélkül egyedül csak egy nagyon erős szülő képes embert faragni belőle,mert nagyon sokan inkább bántják az ilyen szülőket,és gyereket,mint segítenék,és mindennek utána kell járni,mert sem a gyermekorvos,sem a védőnő nem nyújt érdemi segítséget.Ez az én tapasztalatom.
2015. jún. 24. 08:47
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a legnehezebb, hogy elfogadd, nekünk még nem sikerült.

Valóban senki nem tud erről semmit, se a gyerekorvos, se a védőnő, se a Nevelési Tanácsadó. Az én fiam magasan funkcionáló autista, de 3,5 évet vártunk a diagnózisra, és senkinek nem kívánom ezeket az éveket. Mindenki azt mondta, hogy azért ilyen a gyerek,mert rosszul neveljük. Már én jártam pszichológushoz miatta, a férjemmel el akartunk válni.

A nagy családban semmi segítség, bár ettől függetlenül nem egy összetartó csapat. Persze jótanács az van bőven, a 8 elemit végzett anyám az tutira megmondja, hogy semmi baja a gyereknek, csak én vagyok türelmetlen.

Főállásban dolgozom, de most még ovis, nem tudom mi lesz, ha elkezdi az iskolát, félek fel kell mondjak.

Nyaralni szoktunk menni, van amikor jó, van amikor botrányba fullad, mikor milyen időszaka van.

Persze kizárólag belföldre, és apartmant bérlünk, ahol csak mi vagyunk.

2016. júl. 19. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!