Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szigorú, kisgyermekes anyukák...

Szigorú, kisgyermekes anyukák vannak itt?

Figyelt kérdés
A kérdésem, hogy nálatok mi volt az a csínytevés a 3 és 8 év közti gyermek esetében, amikor már nem használt a szép szó és elcsattant egy nagy piros pacsi?

2020. jún. 7. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%
A szigorúság és a bántalmazás kettő külön dolog.
2020. jún. 7. 12:28
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Én úgy gondolom, szigorú vagyok, de sosem ütöm meg a kislányomat.
2020. jún. 7. 12:30
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

7 eves korig fejletlen az agykérküg ahhoz hogy teljes önuralmuk önkontrolljuk legyen es ne legyen semmi amit ne kéne ismételgetni.

Nem szigoru szülö van ilyen estben hanem max kikészült.

Nem nevelési eszköz a pofon az inkabb hatalom statuàlàs megfélemlites megalàzàs. Es nem mindegy hogy belsö azaz tanitott motivàlt akaratbol nem fog tovabb hülyeséget csinalni hanem fèlelemböl. Mert azzal nem a jelleme alakul összeszedetté, hanem az önbecsülése romlik ami elerheti majdan azt a szintet is hogy az eletben is barki le tudja majd alàzni.

2020. jún. 7. 12:31
 4/14 anonim ***** válasza:
95%

Mi számít szigorúnak? Nem ő a főnök, nem hagytuk a fejünkre nőni, következetesek vagyunk és a nem nemet jelent. Akkor is, ha hisztizik. De nem ütjük meg, és nyilván hagyjuk, hogy gyerek legyen, rosszalkodjon, ésszerű határokon belül... A kezére már csaptunk rá, talán kétszer, de ennyi. 4 éves kisfiú.

2 héten belül megszületik a kishúga, úgyhogy azért muszáj kézben tartanom a dolgokat, ha nem akarok majd anarchiaközeli állapotokat kettejükkel. Meg begolyózást. :)

2020. jún. 7. 12:53
 5/14 anonim ***** válasza:
59%
Egy valóban szigorú anyánál használ a szép szó.
2020. jún. 7. 12:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Unokatestvéremnél Katonafegyelem van. Nálatok? (úgyértem: megy a seggrepacsi [ne kicsi mert piros lesz a helye] és utána irány a sarokba!) Ilyen mi okból kifolyólag történt Nálatok? Keménykezű anyukának tartod magad vagy inkább a málé fajta vagy ahol a gyerek a főnök?
2020. jún. 7. 13:16
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

Amit te mondasz az nem csak szigor, hanem már bántalmazás.

Következetes vagyok, nem hagyok rá semmi hülyeséget a gyerekre. Amit mondok az úgy van akkor is ha hisztizik. De egyébként jól viselkedik, nevelve van.

Soha nem ütöttem meg és soha nem is ütném meg.

Az erőszak a gyengék fegyvere meg az idegbajos szülőké akik nem tudnak bánni a gyerekükkel.

2020. jún. 7. 13:25
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem egy igazán szigorú szülőnek sosem kell fizikai bántalmazáshoz folyamodnia. Az én anyám szigorú volt, de soha nem bántott. még ma is fosok tőle, ha mérges, pedig már elmúltem 30. :D
2020. jún. 7. 16:08
 9/14 anonim ***** válasza:
78%
Én szigorúnak tartom magam, de a verés az nem a szigorú, hanem a félelemkeltő nevelés része. Nem ütöttem még meg a lányom soha, akárhogy hisztizett. Következetes vagyok, tartom a határokat, beküldöm a szobájába hogy "gondolkozzon" (legyen időm lenyugodni) ha úgy van, de nem akarom, hogy féljen tőlem. Márpedig akit vernek, az félni fog a szüleitől, nem fog bizalommal fordulni feléjük amikor baj van, és ez leginkább majd később, kamaszkorban fog kiütközni. Bár vannak ismerőseim, akik néha megcsapják a 6 éves kislányt, rajta már most látszik, hogy mennyire eredménytelen ez a fajta nevelési stílus, és a szülők nem gondolják, hogy ez a korábbi pofonok és fenékre csapások eredménye, sőt, inkább rákapcsolnak, merthogy "szófogadatlan".
2020. jún. 7. 16:44
 10/14 anonim ***** válasza:
36%
Hagyjuk mar ezt a bantalmazasos maszlagot. Egy ket pofontol vagy seggre csapastol meg senki sem lett lelki serult. Igen vannak helyzetek amikor a fenekre csapas igenis hasznal es igy legalabb jobban megtanulja, megjegyzi a gyerek. De ez csak abban az esetben mukodik, hogy tenyleg csak szokoevente csapsz ra, mert akkor annak van sulya. Egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor kaptam pofont, mindig nyomos oka volt es nem is csinaltam utana tobbet az adott dolgot, szoval "volt ertelme", 1000 szep szo nem hasznalt, 1 pofon meg helyretett. De olyan is van, hogy jobban kikeszulok, faradtabb vagyok, ingerlekenyebb es hamarabb racsapok a kezere vagy a fenekere. Johet a lepont, emberbol vagyok vannak nehezebb napok, idoszakok. Sot olyan is volt, hogy a kelletenel jobban rakiabaltam a gyerekre, pl. egy bottal kardoztak es a testvere szeme mellett felsertette a boret. Nagyon megijedtem es rettenetesen leszidtam. Amikor megnyugodtam es lattam, hogy nincs vesz higgadtan elmagyaraztam neki, h akar nagy baj is lehetett volna de tulreagaltam ekkora lecseszest nem erdemelt. Vannak ilyen helyzetek a lenyeg szerintem, hogy mindig legyunk oszintek es amit lehet beszeljunk meg.
2020. jún. 7. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!