Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni, ha barátnőm...

Mit lehet tenni, ha barátnőm 3 és 5.5 éves kisfia nem beszél?

Figyelt kérdés
Pár szót tud mindegyik, de a nagy saját jelrendszert dolgozott ki. Ha éhes, akkor hmmm, ha szomjas, akkor hmmmt, ha kakilnia kell, akkor fúúú, stb. Mit lehet tenni ilyen esetben?
2010. júl. 29. 20:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Gyerekpszichológus, logopédus, gyerek és idegenek társasága, hogy muszáj legyen elkezdeniük használni a nyelvet.
2010. júl. 29. 20:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Azonnal közösségbe velük.

5.5 éves jár oviba? Ott nem mondják, hogy gond van?

az ovinak saját pszichológusa, logopédusa van.

Bár nem hiszem hogy jár oviba, mert nyilván nem jelentkezne probléma....Szóval ovi,nagynak, kicsinek is!

2010. júl. 29. 20:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi. A nagy oviba jár, logopédus nem tudott vele mit kezdeni... A gyermekpszichológus jó ötlet továbbítom barátosnémnak. Köszönöm szépen!
2010. júl. 29. 20:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia,az én fiaim is később kezdtek el beszélni,a 4 éves már egész jó beszél,de fél éve alig mondott néhány szót,a kisebbik most 3 éves ő mindig a bátyjától tanul,így már ő is kezd beszélni.Most mennek majd oviba,ott azt mondták,hamar tudnak majd beszélni,mert a közösség csak jót tesz.Ha az 5 éves még nem beszél,és a logopédus sem tud semmit csinálni,akkor vagy lelki gond van ,vagy valami fajta fogyatékosság,amihez szakember kell.Így el fog maradni a társaitól,hiszen 7 évesen már iskolás lenne. Mindenképpen el kell vinni szakemberhez.És sokat kell velük foglalkozni,beszélni,mindent el kell nekik mondani,most éppen mit csinálsz stb.Beszélgetni kell velük akkor is ha nem tudnak válaszolni.Értelmesen kell velük társalogni,nem úgy mint egy kisbabával gügyögni.A kisebbik biztosan a nagyobbat utánozza,pont úgy mint nálunk is,ezért nem beszél még.De a nagyobbal mindenképpen foglalkozni kell!Ha megérti azokat a jelbeszédeket akkor biztosan nincs baj vele.Foglalkozás csodákat tesz!Tapasztalatból mondom.
2010. júl. 29. 20:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a logopédushoz milyen rendszerességgel járt a nagyfiú, ill. ő küldte-e további vizsgálatra.

Első körben egy hallásvizsgálatra lenne szükség. Fontos, még akkor is, ha az anyuka úgy gondolja, hogy a gyerek mindent hall. Ide a kicsit sem ártana elvinni.

Aztán kéne kérni egy vizsgálatot az Országos Beszédvizsgáló Bizottságtól (Bp. XI. ker. Halmi út). Ha a logopédus nem kérte, vagy kérte, de nem adtak időpontot, akkor az anya keresse fel őket (googliban biztos talál telefonszámot, ne hagyja lerázni magát, nagyon elfoglaltak, és hosszú a várólista, de muszáj lenne).

Itt nemcsak logopédiai vizsgálat van, hanem pszichológiai is, szükség esetén neurológushoz küldik.

Nagy valószínűséggel nem csak logopédiára van szüksége a fiúknak, hanem egyéb fejlesztésre is, pl. mozgásfejlesztés. Ha 5,5 évesen még nem beszél, akkor neki intenzív logopédiai terápiára lenne szüksége, a heti 1-2 alkalom kevés, és persze otthon is kell gyakorolni, amit a logopédus előír. Szerintem logopédiai oviban jobb helyen lenne/lennének, de oda csak a Szakértői Bizottság javasolhat, ezért is el kéne oda menni. Én a kicsi vizsgálatával is bepróbálkoznék, hivatkozva a nagyobb testvérre. Talán ő már kezdhetne logopédiai oviban, feltéve ha egyáltalán van ilyen a közelben.

Egy logopédus anyuka

2010. júl. 29. 23:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Erősen gyanús,ohgy autisták... azonnal kivizsgálás Vadaskert klinika Bp. Szülő kérheti...
2010. júl. 30. 14:11
 7/12 anonim ***** válasza:
einstein 7 évesen kezdett beszélni
2010. júl. 30. 18:41
 8/12 octillery ***** válasza:
Einstein autista is volt.
2010. júl. 30. 22:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát szerintem minden kisgyerek vágyik egy állatra.Amit ő gondoz,etet,és természetesen beszél hozzá.biztos vok benne ha ellátjátok egy ilyen "feladattal" ,megszereti,játszik vele,és valamit mondani fog neki,ha kutyát kapna ,meg kell neki tanitani ,hogy találjon ki ő maga neki egy nevet ,és ha magához akarja hivni,mondja ,h pl Gyere ide Morzsi/Buksi ,de semmiféleképpen ne vau vau (mint 1 év alatt) ... de ha nincs kert,vagy nem kell ekkora állat, esetleg halakat,de hát az uncsi... teknősbékát,nekem van,ki szoktam venni,meg kell fürdetni teknőjét,takaritom, ő is élvezné és beszélne hozzá.sztm ki kéne próbálni ;) sok sikert
2010. aug. 2. 10:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Merre laknak barátnödék?Nekem is van egy ismerösöm,dettó ue.a baj.Ök is fiúk,kor is stimmel...
2010. aug. 5. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!