Olyanok, akinek 3 évesen nem beszél a gyereke?
Nekem is írhatsz.
Röviden: a kislányom beteg lett születése után (májbetegség)
3 éves szülinapja előtt 2 hónappal szólalt meg. Előző héten még csak ciklizált (dajdajdaj stb).
Én 20 hónaposan vittem szakértői bizottság elé, és kapta a korai fejlesztést. (beszédindítást)
Mivel 7x feküdtem vele kórházban, azt mondta a fejlődésneurológus,hogy ettől is fejlődik lassabban.
3 éves volt, hogy felvették bölcsibe, szinte 1 hét alatt megszólalt.
Mondta a gyógypedagógus, hogy hordhattam én akármilyen fejlesztésre, a gyerekközösséget nem pótolja semmi...!
Otthon csináltuk a tsmt-t.
Rengeteget zenéltünk, plusz kapott zeneterápiát is a kórházban.
Most 4 éves. Azon kívül, hogy nem hivatalosan már van egy autizmus diagnózisa, semmi baja nincs. Okos, cserfes kislány :))))
Ha bármire kíváncsi vagy, írj!
Sokmindenen túlvagyunk, jártam vele Budapestre (SOTE1), Miskolcon, Debrecenben, és Nyíregyházán (itt lakunk).
Küzdöttem a bölcsiért több, mint 1 évig(!), mert beszéd nélkül, pelenkásan nem akarták felvenni.
Mire megszólalt, kiderült, hogy rengeteg verset, mondókát tud (pl Bóbita című könyvet majdnem végig..)
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, és próbálok mindenkivel beszélni, aki itt felajánlotta.
Kedves 3-as, mi majdnem itt járunk, de csak szavakat mond, azt sem túl sokat.
Minden más ugyanez....
Köszönöm és türelmet kérek, ha lassabb vagyok. Nem számítottam ennyi segítségre, és ez nagyon biztató. Köszönöm mindnyájatoknak:-)
Kedves Kettes!
Én sem pontoztalak le.....komolyan, olyan primitív pár ember. Hadd ne küldjek fotót, de nálam zöld pipa ment és próbálok is válaszolni.
Sajnálom, milyen primitív emberek vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!