Bepisil a 7 éves! Lehet ez az apja által nézetett hülye képregényfilmek miatt?
Barátnőm nővérének a kisfia. Volt egy korszaka az oviban amikor bepisilt de az óvoda utolsó hónapjaiban újrakezdődött és azóta sem múlt el. Most mi vigyáztunk rá pár napig és kiderült, hogy retteg wcre menni! Plusz fél tévétől is, le kellett kapcsolni! Az apja képregényes ruhákba öltözteti (mondta nekünk hogy nem szereti ezt a pulcsit és kabátot) és állandóan szerintem felnőtteknek szóló Amerika Kapitány és Vasember filmeket nézet vele! Az élőszereplő Downey Jr. félét amit a mozikban is adnak! Én nem láttam ezeket de biztosan nem ilyen kicsinek valóak! Tuti van benne lövöldözés, öldöklés, meztelenkedés (jobb esetben csak ennyi), stb. Az apja dicsekedik hogy a gyerek látta az egész képregény univerzumot és ő is olyan férfias lesz mint Tony Stark mert ő a fia példaképe. Én ezt nem így vettem észre, inkább az apuka szeretne olyan lenni és kivetíti a fiára.
Nálunk teljesen más dolgokat játszik mint otthon és örült amikor rendes gyerekeknek szóló mesekönyvből szórakoztattuk. Az apja szerint azok lányosak és anyámasszony katonájának valók, ezt szokta mondani szó szerint.
Szerintem tuti hogy a filmek miatt pisil be! Egyszer még be is kakilt. Látszik rajta a rettegés ha el kell mennie, már reszket előtte. Azt mondja ott van a sötétben a szörny és kijön a wcből. Kérdeztem hol látta ezt és azt mondja a tvben mutatták. Bár nem hiszem hogy ilyen lett volna azokban a filmekben de biztos hozzáképzelt valamit egy jelenethez.
Amúgy az anyja-apja diplomás, mások által intelligensnek tartott emberek. Csak az apukának van egy komplexusa, mert meleg a testvére és a fiából egy ultraférfias macsót akar faragni. Pszichológushoz nem akarják vinni a gyereket, mert az szégyen! Bár már a nagyszülők rábeszélik a lányukat egy kivizsgálásra.
Igazam lehet szerintetek? Sajnos a mi szavunkra nem adnak, mert azt ordítják a fejünkre hogy gyerektelenként ne szóljunk bele más gyereknevelésébe.
nem is láttad a filmeket, de eldöntötted, hogy attól pisil be... grat.
nézd, mindenki őrjöng körülötte, mindenki szerint a másik a hyle, az hogy ő mért fél a szörnyektől, senkit nem érdekel, mert mindenki eldöntötte hogy ez a másik hibája, és csak a vádaskodáshoz használjátok a kölyköt, ráadásul ha hétéves, akkor most kezdhette nemrég a sulit, az egy kcseszett nagy stressz, kiegyensúlyozottabb családokban is vannak kicsik akik ilyenkor újra bepisilnek...
csak ezt a kölyköt sajnálom, akit arra használtok, hoy egymást szidhassátok, de vele nem foglalkozik senki sem... amíg van miért hisztizni, addig mindegy mi van a kölyökkel.
Jeeezus :DDDD
Az én 4 éves lányom imádja a Marvel és DC képregényeket és már évek óta nem pisil be. 😁
1-es:pont ezt akartam én is írni. Most mégis mi a fene közöd van hozzá, és most itt fogjuk neked megmondani, hogy a rokonod ismerősének a gyereke rosszul neveli a gyerekét?
Amúgy sem lehet így látatlanban megmondani, hogy mi a probléma, ha 7 évesen ilyen gondok vannak, el kell vinni szakemberhez, nem a GYIK-on találgatni.
Ennek a helyzetnek semmi köze nincs a filmekhez vagy azok tartalmához. Ez csakis arról szól, hogy a gyerek apja egy pszichésen sérült ember, mindez pont a gyereken csattan, így aztán a gyerek is pszichés problémákkal fog küzdeni. Azt pedig nem is tudjuk, anya meg apa közt mi megy, de valószínű, hogy ott is kijön apuka uralkodó természete. Valószínűleg az anya is szorong. A gyerek is. A szorongás pedig nagyon sokféle utat törhet magának. A gyerek lelke sokkal könnyebben elbírja, hogy "félek a szörnytől", mint azt, hogy "félek Apától" vagy "félek, hogy nem fogok tudni megfelelni Apának".
:'(
,,állandóan szerintem felnőtteknek szóló Amerika Kapitány és Vasember filmeket nézet vele! Az élőszereplő Downey Jr. félét amit a mozikban is adnak! Én nem láttam ezeket de biztosan nem ilyen kicsinek valóak! Tuti van benne lövöldözés, öldöklés, meztelenkedés (jobb esetben csak ennyi), stb." - A Vasember 12 karikás, az Amerika Kapitány, a Bosszúállók szintén. (a többit most nem néztem meg)
Ez azt jelenti, hogy ha a 7 évest érdekli, akkor már simán nézheti. Ha meg nem érdekli, akkor nem kell erőlteni. (Akárcsak mást se)
Félni meg kb mindentől lehet. Én pl 7 évesen a Kukucska kalandjai pár részétől féltem, pedig az direkt kisgyerekeknek való...
A bepisilésnek szerintem meg több köze van az otthoni hangulathoz (Azt akarják, hogy olyan legyen amilyen nem), mint magukhoz a filmekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!