10 éves gyerekem nem akar egyedül a szabályában aludni, sajnos 9 éves koráig velünk aludt egy szobában, mert szobás házban éltünk, meddig várják, meddig normális ez?
Figyelt kérdés
2019. dec. 27. 21:45
11/13 anonim válasza:
Tedd kívánatossá a magán szférát. Legyen neki fél órája azután, hogy ti lefeküdtetek úgy, hogy azt csinálhat, amit akar, de csak a saját szobájában. Persze, ne aludj el tényleg, csak látszólag, hogy ránézhess, ha nem tartja be a fél órát. Ehhez viszont legyen az új szobájában valami, amiért érdemes még fél órát fennmaradni. Lehet ez TV, számítógépgép, elektromos hangszer fejhallgatóval, bármi. (Persze jobb, ha könyvekkel rakjátok tele, de nem minden gyerek imád olvasni.)
12/13 anonim válasza:
Viccesek a válaszok, ilyen kérdésekre általában a kérdező a h.lye.
Szerintem, mivel ezt szokta meg, fokozatosan próbáld átszoktatni. Válasszatok dekorációt, ami neki tetszik, hadd töltsön ott több időt.
Sógornőm kb 14 éves koráig aludt az anyjával, utána lett csak saját szobája. Ő már nagyon várta.
13/13 anonim válasza:
Nekem sajnos gyerekkoromban sosem volt saját szobám, mindig úgy volt a dolog, hogy 2-en, 3-an aludtunk egy szobában. Amikor 18 lettem változott a dolog és őszintén szólva hónapokig rettegtem, nagyon nyomasztó érzés volt egyedül aludni. Megszoktam addig, hogy hallom, ahogy a másik kettő megmozdul stb, utána meg csak az ürességet hallottam. Hiába voltam 18, féltem. Persze 1-2 hónap után megszoktam. Az volt még nagy változás, amikor külön költöztem egyedül egy lakásba. Legyél vele türelmes, ha azt szokta meg egész életében, hogy sosincs egyedül, akkor nehéz ez neki. Majd átáll néhány egyedül töltött éjszaka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!