Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodában hogyan történik a...

Óvodában hogyan történik a pelenkázás?

Figyelt kérdés

Akiknek a gyereke nem lett szobatiszta az oviig,

Az óvónők honna tudják h cserélni kell?

Hogyan cserélki ki neki?

Mennyiszer cserélik egy nap?

Tapasztalatok érdekelnek.

2019. máj. 28. 15:50
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
74%

Itt is kevés gyerek van, 2000 fős település, de feltétel a szobatisztaság.

A Kérdező szerintem arra gondolt, hogy mikor már óvodaköteles a gyerek, azaz 3 évesen ha pelusos, beveszik-e, de abban a korban màr azok a gyerekek.

Én lányom 1,5 évesen feszt leszedte magáról a pelust, de a bilitől tartott az elején, úgyhogy elég sokat volt a kezemben a felmosó. :)

2 éves múlt valamivel, mikor éjszaka sem akarta már.

De beszélni nem beszélt 3 éves koráig, már a hajam téptem, mostmàr igaz, 9 éves, be nem àll a szája csak ha eszik meg alszik :)

Nem egyforma ütemben fejlődnek semmilyen téren ezt csak ezért írtam le, de 3 évesen már nincs igény a pelusra, na meg ugye làtja a többieket, látja a kis mini wc-ket, én ilyen esetben behordanám ovilátogatásra, hátha ösztönözné.

2019. máj. 28. 16:38
 22/52 anonim ***** válasza:
96%

Én választhattam, hogy a majd 3 évesem megy az oviba bepisilni, vagy még egy évet bölcsiben marad. Végül kicsivel a 4. szülinapja után kezdte az ovit, 3,5 évesen lett szoba és ágytiszta egyik pillanatról a másikra.

A bölcsiben volt 4 éves fiú is, aki nem mehetett oviba, mert a székletvisszatartás nem ment neki valamiért(lelki ok).

Én nem hagynám, hogy a gyerekem bepisiljen, rettentő kellemetlen neki, a szobatiszták kb kiközösítik, vidd egy évig bölcsibe.

2019. máj. 28. 16:41
 23/52 anonim ***** válasza:
90%

Na akkor most ellentmondok:

TÖRVÉNYILEG nem feltétel a szobatisztaság, de igen, a legtöbb óvodában ezt úgy "oldják" meg, hogy papíron felveszik a gyereket, mert kötelességük, de megkérik, hogy kérj felmentést és ne vidd.

Egy óvodáról tudok, ahol biztosítják a pelenkázás feltétekeit és mehet a pelenkás.

Egyébként lányom 3 év 8 hónaposan lett szobatiszta, s mivel nyár végi, így halasztanunk kellett.

2019. máj. 28. 16:49
 24/52 anonim ***** válasza:
95%
Ha a gyerek szeptemberig betölti a 3 évet, oviba kell mennie, és az ovi köteles felvenni, akkor is ha nem szobatiszta. Egy épp 3 éves gyereknél ez egyébként elôfordul. De úgy tudom nem pelenkáznak hanem átöltöztetik a gyereket minden baleset után.
2019. máj. 28. 16:50
 25/52 anonim ***** válasza:
98%
Barátnőm 3 éves fia alvásnál még pelusos mert bepisil. Szó nélkul ráadják es allitolag nem ő az egyetlen a csoportban.
2019. máj. 28. 16:53
 26/52 anonim ***** válasza:
86%
Na sajnos sokan rosszul tudják. Nem feltétel a szobatisztaság, de nincs kialakítva törvényileg megfelelő helyiség(kakás pelus tárolása... stb). Úgy oldják meg, hogy akit felvesznek, de még nem óvodaköteles, addig nem kezdi el az ovit, amíg nem lesz szobatiszta. Ha már oviköteles a gyerek, akkor meg pelus nélkül van az oviban, es akár tobb szett ruha van bent neki, és minden balesetnél oltoztetik, a pisis-kakis ruhat-agynemut hazakuldik naponta! Nem pelenkáznak! Oviban amúgy is hamarabb lesz szobatiszta a gyerek, mert rakenyszerul.
2019. máj. 28. 16:55
 27/52 anonim ***** válasza:
32%

Nem cserélik. Nem vesznek fel nem szobatiszta gyereket, vagy felveszik, de megkérnek, hogy menj a jegyzőhöz, hogy felmentsék. Ismerősöm így járt, a gyerek 4 évesen kezdi majd az ovit.

A fiam szobatiszta volt ugyan, de ágytisztaság kialakulóban volt, de mire ottalvos lett, megoldódott.

Amugy igen, 3 évesen tényleg szobatisztának illene már lenni...

2019. máj. 28. 16:55
 28/52 anonim ***** válasza:
73%
26os vagyok. Nyilván van kivételes ovi, de jellemzően bölcsivel egy épületben van, es van torvenyileg eloirt helyiseg.
2019. máj. 28. 16:57
 29/52 anonim ***** válasza:
90%

"Amugy igen, 3 évesen tényleg szobatisztának illene már lenni..."

Kár, hogy nem illem, hanem idegrendszeri érettség kérdése, ami nem keverendő össze az értelemmel, IQ-val.

2019. máj. 28. 16:58
 30/52 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk sincs pelusos gyerek az oviban,mert nincs megoldva a caros peló tárolása,mivel veszélyes hulladék,illetve az elszállítása sem.
2019. máj. 28. 17:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!