Mesefilmet néznek az oviban?
Sziasztok! Mennyire megszokott illetve normális dolog, hogy az óvónő laptopján mesét néznek a gyerekek?
Ma egyéb okok miatt ebéd előtt mentem a gyerekért, és amikor odaértem azt látom, hogy ülnek a szőnyegen és mesét néznek.
Nem is kell oviba mennie.
Ha otthon tudsz vele lenni, akkor miért nem vagy otthon vele?
Az ovik azért lettek, hogy a dolgozó szülők gyerekeire vigyázzanak. (és nagycsoportban iskolára készítsenek fel).
Persze, nem mesét kell nézetni az ovisokkal, de nem is fejlesztőközpont, hogy "azért van ott, hogy ezt meg azt tanítsanak neki. Az majd az iskola lesz, ahova vinned KELL, mert bármit TANÍTANAK neki.
"Nem is kell oviba mennie."
Már hogy ne kéne? Oviköteles. És azért van csak délelőtt, mert otthon vagyok a kicsivel. Bár ez nem tartozik ahhoz, hogy amiért az óvónők fizetést kapnak, az nem a tv nézés. Náluk is van kötelező foglalkoztatás, már kiscsoporttól kezdve.
Mese nézésen én nagyon kiakadtam volna.
Ha pl egy téma miatt néznek egy rövid kisfilmet, pl tüzoltók a téma és egy gyerekenek szolo ismeretterjesztö rövid müsort eltudok képzelni. De nem mesét.
A dia filmmel semmi baj nincsen az egy kivetitett mese olvasás. Es a hangos könyvvel sincsen baj, az is pont mint a mese olvasás, csak nem az ovonéni meséli.
Nálunk nincsenek médiaeszközök az oviban.
És nem, nem néz a 3 évesen mesét itthon se. Tv, tablet nincs, mobilomat meg nem adom oda.
Az a szomorú, hogy ettől mi kilógunk a sorból.
Komolyan!
Ha ennyire zavar titeket, ez a TV, elektronikus eszközről zene,...téma, akkor miért nem rakjátok a gyereket egy ilyen ősmagyar-turul oviba, ahol egy jurtában játszanak 2 lócsonttal, nincs villany se, és a bokorban kakálnak?
Vagy egy ortodox zsidó oviba?
Azért zavar, mert nem oviba való.
Az a tény, hogy az udvaron való szaladgálás helyett, ülnek és bámulják a képernyőt. Mert gyurma, rajz, szerepjátékok és egyéb fejlesztő játékokat is adhatott volna a kezükbe. Akkor is ugyanannyit kellett volna foglalkoznia Velük.
#28 Ez a sok minden hogy fér bele fél 1-ig?
Reggeliznek, itt gondolnám a foglalkozást, udvar vagy szabad foglalkozás és máris ebéd. Azután alvás és max. délután tudom elképzelni a mesét, amikor folyamatosan mennek el a gyerekek.
8-12-ig 4 óra, amíg foglalkozni kellene Velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!