A ti ovitokban ez hogy van? (Wc használat)
A mi ovinkban törlik a gyerek popóját. A fiam nemrég lett 4 éves, és ősz elején otthon elkezdte törölni a fenekét, persze utána ellenőrizni kell, és sokszor még rásegíteni.
Ennek kapcsán kérdeztem is a dadust, hogy ők kezdték-e rászoktatni a gyereket az önállóságra, mert olyan magától kezdte el csinálni. Erre mondta a dadus, hogy nem, sőt az oviban az a szabály, hogy csak nagycsoportos korukban kell egyedül popsit törölni, addig pedig a dolguk végeztével megy valaki segíteni.
Nem elvárás és nem is normális dolog!
Anyum óvónő, elsőkézből tudom (de én is tanultam), hogy kiscsoportban még segítenek nekik, mert egyszerűen anatómiailag még nem képesek rá, vagyis nem elég hosszú a kezük. Kivételek persze vannak, de nem ez az általános.
Életkorból adódóan még nem elég hosszú a karjuk ehhez, a testükhöz képest. Lehet hogy elvárják de normálisan nem tudják még kivitelezni. Minden oviba kellene nedves popsitörlő.
Kérdező, ha kipirosodott neki és csípi, kend be Neogranormon tégelyes krémmel, reggelre mindig helyrehozza
Kedves 4-es, fején találtad a szöget, a lányom nem szokott fürdeni, ezért is bosszant az óvónők hozzáállása, ha már én nem fürdetem, legalább ők figyeljenek oda!
Na de komolyra fordítva: az esti fürdetés vajmi keveset segít, ha napközben a bacik felmarják a bőrét. Ha ez több napon át ismétlődik, annál rosszabb a helyzet.
A neogranormont használjuk, de nyilván jobb lenne, ha nem lenne rá szükség.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!