Óvodákban magas UV sugárzás idején lekenik naptejjel a gyerekeket? Föleg délután.
Amikor az óvónőt kérdeztem, hogy az amúgy hipófehér (én is az vagyok) gyereket lekenik-e, az óvónő azt válaszolta, hogy reggel lekeni a szülő, ők ilyennel nem foglalkoznak. Délután 2-3 körül meg már nem erős a nap. itt lekarmoltam az arcomat, mert pont, hogy akkor a legerősebb, de nem akartam vitatkozni.
Mivel UV szempontból érzékeny bőrű, kicsit aggódom, hogy mi lesz vele nyáron. Bölcsiben az ajtóhoz tettek egy széket, aztán futószalagon lekenték a gyerekeket. Valamiért az óvoda erre nem hajlandó. Mivel tudom, milyen rossz gyerekként szénné égni a napon, nem szeretném a gyerekemet is ennek kitenni (no meg egy későbbi bőrráknak).
Naptejet természetesen vinnénk be, a probléma az, hogy a pedagógusok nem hajlandóak használni/lekenni a gyereket.
Egy olyan gyereket hoztak fel példának, aki kifejezetten sötét bőrű... igen, elhiszem, hogy ő kevésbé ég le, mint a sajátom, aki fényérzékeny bőrt örökölt tőlem.
Nehéz ügy. Mi még itt nem tartunk (most megy oviba), de nekünk is kardinális kérdés lesz, mivel szintén hófehérke.
Esetleg uv szürős ruházat, plusz napkalap?
Első vagyok.
Az ilyen "pedagógust" elküldeném a ...ba! Nem tudom neki milyen érzés lenne leégni a napon?! Ráadásul az ő munkaköre a gyerekek VÉDELME is!!!
Én a helyedben a vezetővel beszélnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!