Mi van, ha a gyerek nem szobatiszta, mire oviba menne?
Tudom, hogy ELVILEG nem feltétel a szobatisztaság, és muszáj lenne felvenniük, ha már 3 éves, de a gyakorlatban nagyon nagy arányban azt látom, hogy lepattintják a gyereket, ha nem szobatiszta. Merthogy nincs hely/kapacitás/mód stb. a pelenkázásra. Ilyenkor mi van, marad otthon?
A lányom szeptemberben kezdene, júliusban lesz 3 éves. Jelenleg ott tartunk (jó ideje egyébként), hogy ha felajánlom, hogy bilizzünk, vécézzünk, akkor gond nélkül megy, de magától nem jut eszébe. Múltkor nem adtam rá pelust, felhívtam rá a figyelmét, hogy nincs pelenka, kíváncsi voltam, szól-e. Nem szólt, de az se érdekelte, hogy pisis a nadrágja, játszott benne halál nyugisan. Egyébként okos, értelmes, 2 évesen is már folyékonyan beszélt, mindent megért, megcsinál, de ez még nem megy. Tudom, addig még simán lehet szobatiszta, csak felmerült bennem a kérdés, hogy mi van, ha nem lesz?
Fel kell venniük, hiszen mi van, ha neked muszáj visszamenned dolgozni?
fél év alatt még sokminden történhet. 1 hét alatt is szobatisztává válhat.
Az oviban főként kiscsoportban még napjában többször elküldik őket pisilni, nem a gyerekre van bízva. Ha valaki bepisil, kap tiszta ruhát. Pelenkázni nincs kapacitás és a feltételek sem adottak, de ha baleset volt, simán átöltöztetik tisztába, a pisis cucc meg megy zacskóban a szekrényébe.
Készülj napi 4-5 váltás ruhával, ha még szeptemberben is gond van (de beiratkozáskor ne mondd, hogy nem szobatiszta, hiszen nem tudhatod, hogy mi lesz az ősszel)
Nálunk volt kislány, aki még 5évesen sem volt ágytiszta. Az óvónők teljesen rugalmasan kezelték, tudták, hogy őt 1 órával az elalvás után fel kell kelteni és ki kell küldeni pisilni. Így elvétve volt csak baleset.
Köszi mindenkinek.
Persze, bízom benne azért, hogy addig ez megoldódik, csak elméleti szinten érdekel egyelőre a dolog.
Mindenesetre nem túl biztató, ahogy kezelik általában a helyzetet, azt hiszem, ha úgy adódik, hogy nem sikerül addig, itthon marad még inkább.
Nálunk nem mehet óvodába ha nem szobatiszta.
Az egyik kisfiú szeptember helyett februárban kezdett, mert csak addigra lett szobatiszta nappalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!