Anyukák, mennyire vagytok megelégedve az iskolai
felkészitésre az óvodátokban?
1/11 A kérdező kommentje:
Hát ez nálunk is ilyen ellenőrizhetetlen volt. Azt tudom, hogy amikor a nagyobb gyerekem volt nagycsoportos, áldottuk az eszünket :), hogy szeptember elején beírattuk a "nevtanba" logopédiára, mert ott nagyon jól foglalkoztak vele, míg az oviban majd november eleje volt még az is, hogy eldöntsék, kinek van rá szüksége. Végül az 50 nagycsoportos gyerekből csak valami 10-et engedtek suliba (ebből ráadásul kettő nyárvégi 6 éves volt), ami elég fura arány, bár az is lehet, az ilyen év volt.
2018. febr. 13. 11:21
Nekünk szerencsénk van, mert habár vegyes csoportos ovoda, de az utolsó év iskolaelökészítös csoport van. Itt komoly projektek vannak. Pl ismerdmeg a tested projekt, ismerkedés a számokkal(nem összeadás csak ismerkedés), és legfontosabb a közlekedés, ahol megtanítják öket az utcán egyedül közlekedni(ennek végén jönnek a rendörök és "vizsgáztaják" öket). Ellátogatnak az iskolába minden héten 1x ahol iskolaelökészítös feladatokat csinálnak.
De nekem mindkét gyerekem itthon is nagyon akarta az iskolaelökészítös feladatokat, ezer ilyen füzetet kitöltöttek...
2018. febr. 13. 11:47
4/11 A kérdező kommentje:
A füzet kitöltése pl.: Lurkó1-2.? Most rendeltem egy másikat, amibe letörölhető kisméretű tábla van. A lányomat is fel készitem itthon, de én nem vagyok óvodapedagógus.
én nagyon szivesen válaszolok-ha konkrét kérdést irsz-bár én csak a saját munkámról tudok mondani dolgokat.
az érdekel-hogy ,milyen tipusú fogalkozások vannak,mennyi egy nap??(Ugye nagycsoportról beszélünk? vagy ismétlő nagycsoport??)
2018. febr. 13. 17:43
6/11 A kérdező kommentje:
Ismétlő nagycsoport, de már be irattam egy iskola előkészitőre, mert bebizonyosodott, hogy a gyereknek matekból hiányosságai vannak, és nem balról jobbra kezdi a feladatokat.... na ennyit, hogy rendben van minden. Lapozgathatjuk és csinálhatjuk a Lurkó1-2, a pedagógiában egymásra épülnek a dolgok...
előző vagyok.mi az hogy matek hányosság? stabil 10-es számkör kell csak az iskolába lépéshez. a balról jobbra való irás viszont elég nehéz-ehhez a két félteke összekapcsolása szükséges.ezt pedig mozgásos gyakorlatokkal tudod fejleszteni.Ha egy kicsit ért hozzá az óvónéni-kérj ezekhez a gyakorlatokhoz segitséget-vagy ,ha van nálatok fejlesztő-az is előre lenditheti ezt.
2018. febr. 17. 11:22
Nálunk az oviban a kislányomék már 100-as számkörben tudnak számolni és alap szintűen tudják az angol és német nyelvet a múlt héten voltam bent panaszkodni az óvodavezetőnek hogy az olvasás miért nem megy a porontyoknak
2018. febr. 17. 14:20
Az ovisnak nem lehetnek matekból hiányosságai.. Egy ovis játszik és mozog. A dominancia kialakulása pedig mozgással segíthető, nem megy parancsszóra.
2018. febr. 17. 16:43
Üdv a klubban... Az én gyerekem középsôs, de feltûnt, hogy nincsenek foglalkozások, verset nem tanulnak, dalt kb egyet a félévben . Verseket,dalokat idáig is tanítottam neki, de most még jobban figyelni fogok rá és játékos feladatokat végzünk, feladatokat, amik az ö korosztályának való. Logico, Lük -ezeket dícsérik.
2018. febr. 18. 22:48
Kapcsolódó kérdések: