Sziásztok szerintetek érdemes 35 évesen elvégezni az óvoda pedagógus szakot. Jelenleg teljesen más területen dolgozok.3 év lenne viszont jelenleg van már 2 gyerekem. Belevágnátok?
Szerintem nem, hiába lett előttem lepontozva a hasonló véleményű válaszoló.
Nem egyetemen szeretnéd elvégezni a szakot, hanem főiskolán, ez azt jelenti, hogy középszintű végzettségnek felel majd meg a papírod.
Középszintű végzettséggel az első 2 évben BRUTTÓ 121.394ft lesz a fizetésed
A következő 15 évben ha nagyon keményen hajtasz és lépegetsz a kategóriákban a legmagasabb fizetés, amit elérhetsz BRUTTÓ 169.952.(egyetemi végzettséggel 15 év után BRUTTÓ:247.965)
Összehasonlításképpen jelenleg az Aldiban a kezdő fizetésed BRUTTÓ 272.262ft heti 40 óráért.
Ha életed álma az, hogy óvónő legyél, akkor hajrá, egyébként nem
15,azért, mert logikátlan.
Nem egészségügyről van szól, ahol tényleg ember életeket mentenek vagy esetleg gyógypedagógiáról, ahol tényleg nagy alázat kell a munkához, hanem egy egyszerű "óvónőről"....
Azt meg értem én, hogy ne a pénz számít, de majd mit fog mondani a gyerekeinek, ha nem veszik fel őket egyetemre államilag támogatott helyre vagy nyelvet szeretnének tanulni, amit szintén nem támogat a jelenlegi oktatás, bocsi szivem, de akkor ennyi volt, mert anyáéknak nincs pénzük?
35 évesen 2 gyerekkel nekem az lenne az első, hogy a gyerekeim jövőjét biztosítsam amennyire csak lehet, és ahogy haladnak a dolgok lassan igenis kiváltság még a tanulás is, és ehhez pénz kell...sajnálom, de ez a valóság, lehet érte lepontozni, de akkor is ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!