Az oviban dolgozó pedagógusok beleszólhatnak abba, hogy a szülő mibe öltöztetheti gyermekét?

Elmondhatja a véleményét tapintatosan, de a szülő nem köteles végighallgatni, sőt, ha sértőnek érzi, az igazgatóhoz is fordulhat.
Gondolod, hogy aki lányruhában járatja a fiát, azt érdekli az óvónő véleménye?
Azt tanácsos elmondani, ha ezért konfliktusa van a többi gyerekkel a kisfiúnak. Ez biztos érdekelni fogja a szülőt, és talán elgondolkozik.
Ha úgy érezném, hogy az én gyerekem transznemű, akkor otthon bárhogy öltözhetne, bárhogy szólíthatnám, de mindenhol máshol olyan nemű lenne, amilyennek született.
Amúgy egy 7 éves is lehet ovis, meg egy 3 éves is. Nem tudjuk a gyerek korát. Egy 7 éves már azért eléggé képben van.
(Egyébként nem hiszek a rossz testbe születésben, de elhiszem, hogy vannak olyanok, akik másik neműnek érzik magukat, mivel ezen segíteni még nem lehet, hagynám kiélni serdülőkorától a dolgot )

De most komolyan. 😨 Nálunk is volt téma a szoknya, hogy neki miért nincs amikor a bölcsiből Alizkának van. Én ekkor nem egyböl arra gondoltam, hogy biztos transznemű a fiam és uzsgyi szoknyát venni, hanem arra hogy erre is egyszerűen kíváncsi mint ezer másra, és elmondtam neki hogy a szoknyát lányok szokták hordani. Kérdezte nekem van-e, mondtam hogy van, de ritkán hordom, apának van-e, nincs, ő fiú. Ennyi volt. Nem gondolom hogy maradandó károkat okoztam. Kicsit szerintem túlgondolja aki erre másnap szoknyában viszi oviba a gyerekét
A kérdésre: ha bántják, cikizik emiatt a kicsit szerintem helyes hogy szól. Amúgy nyilván "nem szólhat bele".

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!