Januárban lesz 3éves, ti beiratnátok oviba?
Épp 1 db hely van és 4 órás lehetne. Igényli a gyerekeket. Van egy fél éves tesója, de nyilván velr még nrm tud úgy játszani. Nagyon okos értelmes, dr lassan úgy érzem "tobbet nrm tudok adni" kell a kozosség neki. Csak én érzem szomornak magam mert elég lenne szeptembertol is. Jobb lenne ha beiratnám és januártól 4órás lenne?
Eddig azért se irattam mert itt a kistesó nehogy féktékeny legyen. De van,hogy eléggé futás így az egést nao. Játszón kisebb korosztály van.
Nekem januári a lányom és beirattam januártól 3 évesen oviba, fél napra, amig én itthon voltam a kistesóval. Ő is nagyon várta az ovit, akart menni.
Igy utólag visszagondolva már másképp csinálnám. A nagynak először tetszett az ovi, aztán kb két hét után elkezdte, hogy nem akar menni, sokáig sirt reggelenként. Ezenkivül állandóan beteg volt, egy hét ovi, két hét otthon, a betegségeket természetesen mindig elkapta a kistesó is, aki mindig lassabban gyógyult ki mint a nagy, igy szinte folyamatosan beteg volt, mivel mire pont kigyógyult jött a következő. Ráadásul a nagyot szerintem megviselte hogy neki oviba kell mennie mig a kistesó itthon maradhat velem (pedig nagyon várta, készült az ovira). És bár tavasz végére már nagyon szerette az ovit, mégis bőven elég lett volna szeptemberben, 3,5 évesen kezdenie az ovit.
9-es miért gondolod, hogy aki oviba adja a 3 évest, annak sok a 2 gyerek? Az úton töltött idő sem egy nagy dolog.
Ha kivárom, hogy a gyereknek hivatalosan kötelező legyen az ovi, akkor már majdnem 4 éves lenne. Baromi ingerszegény lenne velem és a 1,5 éves tesóval itthon.
Ráadásul szerencsénk van, mert betegesnek sem mondható. Összesen 1,5 hetet volt itthon az elmúlt 2,5 hónapban. A kicsi el sem kapta. (most bezzeg beteg, a nagy meg nem)
Én ugyanezen okokból irattam oviba, az akkor 3 évesnél 3 hónappal fiatalabb lányomat. Imádta a gyerek társaságot, mindenütt jó érezte magát. Láttam, hogy már kevés, amit tōlem kaphat. Az elözetes óvodalátogatás is nagyon megnyerö volt.
Mindezek ellenére nagyon nehéz volt az ovi megszokása. 2 hónapig, még a 4 órát sem bírta ki. Aztán lassan szokta meg a 4 órát. Most a második évben marad végig. Nem gondoltam volna, hogy pont neki nehéz lesz megszokni. Mostani tapasztalatom alapján, csak idén, a betöltött 3 év után iratnám oviba.
Persze lehet hogy nektek tök jól elsülhet az egész. És ha már beuratja az ember, akkor nem jó visszakozni és kivenni, hanem akkor már végigcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!