Azt mondta az iskolaérettséget vizsgáló szakértő hogy aki 2011-es születésű 98% hogy nem engedik ikolába de hogy jelenthetneki ilyen mindenféle vizsgálat nélkül?
az én lányom is 2011-es! ő májusi és menni fog suliba. viszont a nyáriak közül mindenki visszamarad-de ahhoz hogy maradhassanak el kellett vinni nev.tanban ahol felmérték őket hogy mi a helyzet.
Szóval:ez nekem nagyon fura hogy csak kijelentették hogy nem mehet és kész..
nálunk a 2011-es születésűeket nem kell nevtanba vinni, ha vissza akarja a szülő tartani. ellenben valóban, ha a pedagógus javasolja a visszatartást, a szülő pedig nem szeretné, akkor kell szakvélemény.
sok tavaszi gyerek marad az oviban, de van augusztusi, aki iskolába megy.
nálunk sima csoportba járnak, szóval aki marad, annak mindenképpen új (vegyes) csoportot és új óvónéniket kell megszoknia.
szerintem is jobb lenne még egy évig ovi a kisfiadnak, még ha új közösségben is. még egy kicsit "kicsi" lehet... ráadásul biztosan lesznek olyan pajtások, akikkel majd együtt mehet iskolába.
Szerintem is félreértett valaki valamit, inkább arról lehet szó, hogy a 2011-es NYÁRI születésűeknek nem igazán javasolják még a sulit - de ott van a 2% esély, hogy mégis, ha tényleg érett rá. Gondolom az eddigi tapasztalatok alapján vallja, hogy 100-ból 98 gyerek még nem iskolaérett ebben a korban.
(Mi amúgy voltunk szakértőiben iskolaérettségi vizsgálaton, januári születésű a gyermekem, az adott évben töltötte be a 6. életévét és egyértelműen javasolták neki, hogy menjen iskolába. Bár nálunk az óvónők is egyetértettek, csak a lányom SNI-s, ezért nála kötelező volt az iskolaérettségi vizsgálat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!