Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikre figyeljek óvodaválasztás...

Mikre figyeljek óvodaválasztásnál? Csak pár kérdésem van még a nyílt napra és nem értek valamit

Figyelt kérdés

Amit nem értek, szerintetek hogy lehet az, hogy városunk első számu óvodája, ahova túljelentkezések vannak, udvara felér egy kisebb vidámparkkal, mégsincs honlapjuk sem...?

A pár dolog amit figyelembe szeretnék venni, pl hátràltatjàk e az iskolába kerülést 6 évesen, azaz hány % gyermek kezdhet időben általában, van e év eleji és évvégi difer teszt is, van e uszás, lovaglás v bármilyen de rendszeres

pluszfoglalkoztatás, milyen nevelési v büntető eszközeik/módszereik vannak, költségek/csoportpénz, nevelők kora, habitusa.

És szerintetek a vegyescsoportos ovi a jo ahol egyutt van a 3 a 7 évessel mint általában egy családban?

Szerintetek mikre figyeljek még oda?nem akarom később a gyermeket stresszelni az oviváltással ha lehet.

Szeptembertől kezdene, most lesznek a beíratások.

2017. febr. 1. 21:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Nekem fontos volt, hogy korosztályos ovi legyen. Vittem a gyereket is magammal. Találkoztunk a leendő ovónénikkel. A legfontosabb az volt, hogy melyik oviban volt egy hullámhosszon a gyerek az ovónővel. Kérdeztem a beszoktatásról, a külön foglalkozásokról. De a legfontosabb a pedagógus. Nekem jobban bejött a csendes, nyugodt, kedves,de határozott ovónő, mint az állandó nyüzsgő, vibráló. A gyereknek is a nyugodtabb volt a szimpatikus. Én tesztekről nem kérdeztem, nem tartottam fontosnak.
2017. febr. 1. 22:11
 2/15 anonim ***** válasza:
19%

Nekem a legfontosabb volt, hogy hány gyerekre jut egy neveli, betartjak-e a törvényben előírt max 6 -7 gyerek/nevelő aranyt. Mert igy kap figyelmet a gyerek. Plusz fontos volt meg, hogy hány hétre zar be az ovi nyáron. Negy hétnél több elfogadhatatlan. Idegen oviban összevontam másokkal nem opció.

Sajnos az ovonok jönnek mennek, hiába választasz.

2017. febr. 2. 03:57
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Én korcsoportos ovit választotam ,illetve nyilt napra elmentünk lányomal hogy tetszik e az óvonők tetszet,illetve nem akartam nagy hodályba adni ,mi ovink 4 csoportja van csak .nem az számitot hogy mennyi külön foglalkozása van egy ovinak.
2017. febr. 2. 06:06
 4/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem minden óvodának van honlapja, pláne ha önkormányzati. Lovaglás minek? Van lovatok? Úszás oktatás kötelező általános iskola második osztályában. A vegyes csoport számomra baromság. A csoportpenzt a szulok egyutt határozzák meg.
2017. febr. 2. 06:14
 5/15 anonim ***** válasza:
42%

Bocsi,előrébb nem leszel a kerdesemtol,de akik ennyire vegyes csoport ellenesek,járt mar olyanba a gyereketek?

Mert az enyemek vegyes csoportba járnak es nagyon szeretem,ahogy az osszes tobbi szulo es gyerek is(bar ehhez valószínűleg olyan óvónők kellenek,akik ezt kezben tudják tartani...)

Nekem az óvónő es a környezet volt fontos..

Differ tesztrol elotte nem is hallottam:)

A kulon foglalkozasok se igazan erdekeltek,hisz ahova akarjuk,eljar kulon.

2017. febr. 2. 08:40
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Az óvónők személye a legfontosabb. Meg esetleg hogy vegyes vagy korosztályos csoportos ovi-e.

Az összes többi amit írtál nem fontos szerintem. Lovaglás vagy ilyesmi egyik állami oviban sincs, de magánba el tudod vinni lovagolni. A csoportpénz eszembe nem jutott volna ovi választás előtt mint szempont. Állami oviknak nincs honlapja, max facebook csoportja.

Az hogy hátráltatják-e az iskolába kerülést az nem ovifüggő sztem, hiszen mindig az adott gyereket kell nézni h iskolaérett-e vagy sem. Szerintem kicsit túlspilázod ezt a dolgot.

2017. febr. 2. 14:06
 7/15 Baranka ***** válasza:
49%
Mi ovi választás előtt végig kérdeztünk csomó ismerőst, tapasztalat gyűjtés gyanánt. Ahova tartozunk körzetileg azt javasolták legtöbben oda is vették fel lányokat. Korcsoportos csoportok vannak. (3 csoportba 76 gyerek jár jelenleg). Nálam fontos volt, hogy ne nagy ovi legyen. Lehetőség van: néptáncra, "modern" táncra, labdás tornára, úszásra (nagycsoporttól). Óvónők kb 40-50-es korosztály. Költségek: kicsinek 500 ft/hó, nagynak 600 ft csoportpénzt szavaztunk meg. Tisztasági csomag 1500 ft/félév. Néptánc, labdatorna 500 ft/alk. Modern tánc kb 3500 ft. Úszás ingyenes (ehhez az önkormányzat biztositja a buszt és háztól házig hozzák/viszik a gyerekeket). Gyümölcs hetesek mikor vagyunk ez változó összeg. Bábszinházat 2-3 havonta tartanak óvónők. Kirándulni szoktak a szomszédos Cipkemúzeum kertjébe. Gyerek orientált nagyon az ovink. Többet kaptunk mint vártam.
2017. febr. 2. 14:07
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Nálatok nem oda kell íratni ahova körzetileg tartozik?
2017. febr. 2. 15:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Bárhová irathatod, utolsó, de csak a körzeti köteles felvenni, a többi csak ha van náluk hely
2017. febr. 2. 15:07
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Csak azért kérdeztem, mert nálunk levelet is küldtek erről, hogy mindenki csak a körzetesbe jelentkezhet.
2017. febr. 2. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!