Mikre figyeljek óvodaválasztásnál? Csak pár kérdésem van még a nyílt napra és nem értek valamit
Amit nem értek, szerintetek hogy lehet az, hogy városunk első számu óvodája, ahova túljelentkezések vannak, udvara felér egy kisebb vidámparkkal, mégsincs honlapjuk sem...?
A pár dolog amit figyelembe szeretnék venni, pl hátràltatjàk e az iskolába kerülést 6 évesen, azaz hány % gyermek kezdhet időben általában, van e év eleji és évvégi difer teszt is, van e uszás, lovaglás v bármilyen de rendszeres
pluszfoglalkoztatás, milyen nevelési v büntető eszközeik/módszereik vannak, költségek/csoportpénz, nevelők kora, habitusa.
És szerintetek a vegyescsoportos ovi a jo ahol egyutt van a 3 a 7 évessel mint általában egy családban?
Szerintetek mikre figyeljek még oda?nem akarom később a gyermeket stresszelni az oviváltással ha lehet.
Szeptembertől kezdene, most lesznek a beíratások.
Nekem a legfontosabb volt, hogy hány gyerekre jut egy neveli, betartjak-e a törvényben előírt max 6 -7 gyerek/nevelő aranyt. Mert igy kap figyelmet a gyerek. Plusz fontos volt meg, hogy hány hétre zar be az ovi nyáron. Negy hétnél több elfogadhatatlan. Idegen oviban összevontam másokkal nem opció.
Sajnos az ovonok jönnek mennek, hiába választasz.
Bocsi,előrébb nem leszel a kerdesemtol,de akik ennyire vegyes csoport ellenesek,járt mar olyanba a gyereketek?
Mert az enyemek vegyes csoportba járnak es nagyon szeretem,ahogy az osszes tobbi szulo es gyerek is(bar ehhez valószínűleg olyan óvónők kellenek,akik ezt kezben tudják tartani...)
Nekem az óvónő es a környezet volt fontos..
Differ tesztrol elotte nem is hallottam:)
A kulon foglalkozasok se igazan erdekeltek,hisz ahova akarjuk,eljar kulon.
Az óvónők személye a legfontosabb. Meg esetleg hogy vegyes vagy korosztályos csoportos ovi-e.
Az összes többi amit írtál nem fontos szerintem. Lovaglás vagy ilyesmi egyik állami oviban sincs, de magánba el tudod vinni lovagolni. A csoportpénz eszembe nem jutott volna ovi választás előtt mint szempont. Állami oviknak nincs honlapja, max facebook csoportja.
Az hogy hátráltatják-e az iskolába kerülést az nem ovifüggő sztem, hiszen mindig az adott gyereket kell nézni h iskolaérett-e vagy sem. Szerintem kicsit túlspilázod ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!