Igaz az, hogyha van iskolás gyerekem, akkor az ovis egész nyáron nem mehet oviba?
Múlt héten kirakták az oviba a papírt, hogy ki mikor megy a nyáron. Beírtam a kiscsoportos fiam 3 hétre. Ma szólt az óvónő, hogy a fim nem mehet a nyáron, mert ha a nagy gyerekem nyarát meg tudom oldani (9 éves) akkor a kicsiét is.
Igaza van, tényleg nem vihetem a kicsit?
Mondd meg az óvónőnek, hogy semmi köze a magánéletetekhez.
Az oviba felvételt nyert a gyereked, akár egész nyáron vihetnéd.
Ha pampognak, akkor fogalmazz meg egy szép írásbeli panaszt az óvoda fenntartójának.
9-es válaszoló vagyok ismét. A válaszomra reagálva kaptam egy igazán stílusos privát üzenetet, gondoltam bemásolom ide. Nem értem, hogy bárki, aki nem ismer sem engem, sem a gyerekeimet, pláne nem a lelkivilágukat, milyen alapon ítélkezik. Én a véleményétől függetlenül totálisan nyugodt lelkiismerettel nézek a gyerekeim szemébe, viszont sajnos az ilyen látatlanban ítélkező véleményharcosok miatt (is) lehet találkozni nap mint nap rengeteg önbizalomhiányos, az állítólagos elvárásoknak erőn túl megfelelni vágyó és kimerült édesanyával, nővel. Ezen túl nyilván sajnálom az üzenetküldőt a lelki szegénysége miatt.
Íme az üzenet:
"És miért viszed? Otthon vagy, ráérnél vele foglalkozni. Látom előre mennyire szomorú lesz, hogy a többi gyerek otthon lehet mennek a szülőkkel, csak ő van lepasszolva, mint felesleg, hogy anyuci nyugodtan babázhasson otthon. Minek kellett neked gyerek? Gondolom a családit felveszed a lepasszolt gyerek után is, holott az óvodával nevelteted. Megvan a hozzád hasonló lustanyákról a véleményem. Már amennyire anyának lehet téged nevezni. Csak szegény gyereked sajnálom. Gondolom a távolabbiba is csak a saját lustaságod miatt nem viszed, a fajtádat nem érdekli a saját gyerek érzései."
Ez hülyeség.
Azért gondolom az óvónő sem gondolja komolyan, hogy ha te teszem azt 2 táborba elküldöd, akkor majd elküldöd a 3 évest is?
Kerdezd meg az óvónénit, hogy ki tud e segíteni, mert egy hetes tábor 15-20 ezer forint körül van. Az iskolás gyereket nagyjából kénytelen vagy beiratni néhányba, ha nincs, aki vigyázzon rá.
Esetleg kifizethetné a kicsinek a tábort, ha ilyen ügyes problémamegoldó.
Nyáron elmagyaráztam egy óvónéninek, hogy sajna a mai világban nem jókedvéból viszi sok anyuka nyáron is oviba a gyerekeit, hanem kényszerból.
Nincs mindenkinek 50 nap szabija. A nevelés nélküli munkanapok, karácsonyi szünet stb., betegségek.....
Nem mindenhol van ugrásrakész nagyszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!