Logopédia foglalkozás reggel 7-kor?
Köszi a lepontozást. bírom, hogy mindig a szakembert pontozzák le a csoportban, aki egy kicsit legalább hozzáértő. Ha nincs nagy gond egy kis pöszeséget elég 6 évesen korrigálni, ha jövőben még nem lesz iskolás.
Ha más gond van akkor esetleg lehet kezdeni, különben nem érdemes az 5 évest "kínozni".
11-es válaszoló!
Nem tudom, milyen szakember vagy. Én logopédus.
Törvény szabja meg, hogy 5 évesen kötelező a gyerekek szűrése, és a logopédus szakember dönti el, hogy szükség van-e a gyerek fejlesztésére vagy sem.
A reggel 7 óra embertelen mind a gyereknek, mind a logopédusnak. Úgy rossz a rendszer, ahogy van, de ezen változtatni sajnos nem tudunk, ehhez mi kicsik vagyunk.
Kedves 11 biztos hogy szakember vagy ? Mert elmondanám hogy sulyos esetben 4 évesen is elkezdik logopédiát nekem 3 gyerekem van abbol 2 fiam megkésett beszédfejlödésü ők 4 éves koruktul napi szinten jártak logopédushoz ,
Lányom meg 5 éves korátol jár heti 2x logopédiára délután .minél előbb elkezdik logopédiát annál jobb gyereknek .
Tudtok olvasni a sorok között? Azt írtam, hogy ha nem egyszerű pöszeségről van szó, akkor lehet még hagyni. Nem a súlyos beszédhibákról beszéltem
Ezek szerint nálatok mások a törvények én nem Magyarországon vagyok logopédus. Nálunk 6 év alatt csak súlyos esetben van fejlesztés.
Kedves logopédus kollega, meg visszavehetsz magadból. köszi.
A lényegen nem változtat, hogy reggel hét az brutál időpont.
A 13-as logopédus válaszoló vagyok.
Nem tudom, miből vegyek vissza, a jelenleg Magyarországon érvényben lévő tényeket írtam le. Mivel nálunk 6 éves korban tankötelezett egy gyerek, így 5 évesen kezdődik a beszédhibák javítása. Ha általános pösze, akkor jó esetben még előbb is. Nagyon sok iskolában már nincs logopédus, a szülőknek kell megoldani a szakszolgálatba a behordást. Jó esetben az óvodákban helyben kapják meg gyerekek a fejlesztést.
Úgy tűnik más országban mások a szokások, nincs ezzel semmi gond, de ezen az alapon nem szabad a szülőket félre tájékoztatni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!