Oviba csak oda jarhat a gyerek, ahova a lakcime szerint tartozik?
Figyelt kérdés
Koltoznenk ket honapon belul Sopronba alberletbe es vannak ketsegeim azzal kapcsolatban, hogy a tulaj engedi-e majd hogy bejelentkezzunk ideiglenesen a cimre.2016. szept. 17. 21:14
1/5 anonim válasza:
Nem,járhat bárhova,viszont a körzetben élő gyerekek előnyt élveznek.Az viszont az ovin múlik,hogy elfogadja e bemondás alapján a címet.Nálunk kérik a lakcím kartyát.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez akkor fura helyzet lenne...a bejelentett lakcim 500 km-re van Soprontol,nyilvan oda nem tudom bevinni, a torveny viszont kotelez arra,hogy oviba vigyem. Hm...
2016. szept. 17. 21:41
3/5 anonim válasza:
A törvény arra is kötelez, hogy a lakcímkártyádban a lakóhelyed szerepeljen...
És nem tilthatja meg a tulaj, hogy bejelentkezz. Ha szerződéssel veszed ki, jogpd van a lakcímedet oda íratni.
Pont ezért találták ki a tartózkodási helyet a lakcímkártyán. Mert az nem állandó.
4/5 anonim válasza:
Nálunk nem volt gond. Város egyik végéből a másikba költöztünk,igy a közelebbi oviba vittük,mert érkezik a tesó lassan,ne kelljen átmennem másfelé a sulis tömeggel,párom meg munka elött ne szaladjon már a naggyal,ha egyszer én ráérek. Lakcim ráadásul vidékre szól,de mondták az számít,hol érnek el engem. Mint ahogy a védőnőnek is. Ahová jöhet,nem ami a kártyán van. De amúgy ahogy írják,a szerződéssel tudsz bejelentkezni az albiba -tartózkodásiként. Mi nem akarunk,igy nem is fogunk.
5/5 anonim válasza:
"Állandóra" is bejelentkezhetsz az albérletbe, a te döntésed. Egyébként nem is "állandó" lakcímnek hívják, hanem lakóhelynek. Nincs megszabva, hogy mennyi ideig kell laknod a lakóhelyeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!